Lütfen bekleyin..



Batman'da Yeşiltepe Aile Sağlık Merkezi'nin açılışı yapıldı

24 Ocak 2024, 14:25 - Okunma: 1480

Batman'da Yeşiltepe Aile Sağlık Merkezi'nin açılışında konuşan Vali Ekrem Canalp, Batman’da sağlıkla ilgili birinci basamak sağlık hizmetlerine önem verdiklerini belirtti.

Yeşiltepe Mahallesinde Yeşiltepe Aile Sağlık Merkezi'nin açılışı yapıldı. Törene Vali Ekrem Canalp, Milletvekilleri Ferhat Nasıroğlu ve Serkan Ramanlı, İl Sağlık Müdürü Semih Canpolat ve kamu kurum müdürleri katıldı.

serkan-ramanli-002.jpg

Batman Hepimizin

Açılış Programında ilk olarak söz alan Milletvekili Serkan Ramanlı, “Her geçen gün, hizmeti milletin ayağına getirme noktasında yeni bir açılışı yeni bir hizmeti, hep beraber görüyoruz. Her şeyden önce sağlık hizmetlerinin büyüyen gelişen ve artık yarım milyonu bulan şehir merkezimizde doğusundan batısına kuzeyinden güneyine merkezinden çeperine her yere vatandaşın, ayağına götürecek biçimde organize etmek büyük başarıdır. Bu başarıda emeği geçen İl Sağlık Müdürümüze ve bütün sağlık çalışanlarına, teknik ekibe ve mülki amirlerimize şükranları bir borç biliyorum. İnşallah hem Sağlık Bakanlığımızın açtığı imkanlar duyarlıkları ve hem yerel dinamiklerin mülki amirimizin, muhtarlarımızın ve sivil toplumumuzun öncülüğünde ihtiyaç duyulan her yerde hem sağlık, eğitim, kültür ve diğer altyapı alanlarında, Sayın Valimizin ifade etmiş olduğu gibi ‘Büyükşehir’e Doğru Giden Yolun Taşlarını Teker Teker Döşüyoruz’ bunu hep birlikte yapacağız hep beraber başaracağız çünkü Batman Hepimizin.” Dedi.

Daha sonra konuşan Milletvekili Nasıroğlu, Türkiye'nin sağlık alanında çağ atladığını ve sağlık alanındaki sorunların büyük oranda çözüldüğünü söyledi.

Türkiye’nin sağlıkta çağ atladığını ve Avrupa standartlarının üstünde sağlık hizmeti verdiğini kaydeden Nasıroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ülkemiz güçlendikçe sağlık alanındaki talepleri de güçlü şekilde karşılıyor. Sağlık alanında yapılan reform niteliğindeki adımlar ortada. Hem bina yönüyle hem teknik anlamda. Halkımız, hizmetin en iyisini hak ediyor. Devletimiz, halkımıza Avrupa’dan da üst standartlarda sağlık hizmeti sunuyor."

ferhat-nasiroglu-001.jpg

Sağlıkta Devam Eden 12 Projenin Toplam Maliyeti 1 Milyar 975 Milyon

Batman'ın geleceğiyle ilgili güzel günlerin geldiğine inandığını belirten Nasıroğlu, “Geçen senenin ortalarında Onkoloji Tanı Tedavi Merkezi'nin temelini attık. Kısa sürede bu tanı merkezinde de çok yol kat ettik. Bizler az konuşup çok çalışarak hızlı sonuçlar alıyoruz." dedi.

İnşaatı devam eden 500 yataklı hastanenin kapasitesinin artırılacağı müjdesini de veren Nasıroğlu şunları kaydetti:

İnşaatı devam eden 500 yataklı hastanemiz için geçenler de Sağlık Bakanımız ile görüştük. Hastanemizi 720 yataklı devasa bir hastaneye dönüştüreceğiz. Yine inşaatı devam eden hastanemizin yanında yapılmasını planladığımız 25 bin metrekare alanı olan modern bir diş fakültesi içinde gerekli görüşmeleri yaptık. Yatırım programına alındı. İnşallah bu sene içerisinde temelini de hep beraber atacağız. Bu girişimler tıp fakültesinin de ilk adımıdır. "

Batman'da 12 adet sağlık yatırımı projesinin devam ettiğini ve proje tutarının 1 milyar 975 milyon lira olduğunu ifade eden Nasıroğlu, Batman'da Bypass ameliyatlarının da sene başında yapılmaya başlandığını sözlerine ekledi.

ekrem-canalp-002.jpg

Birinci Basamak Sağlık Hizmetlerine Önem Veriyoruz

Açılışta konuşan Vali Canalp, Batman’da sağlıkla ilgili birinci basamak sağlık hizmetlerine önem verdiklerini belirterek, “Batman’ımızda Sağlıkla ilgili açılışını yapmış olduğumuz Yeşiltepe Aile Sağlık Merkezi gibi birinci basamağa önem veriyoruz. Batman’da şu anda en ağırlık vermiş olduğumuz konulardan bir tanesi de aslına bütün kamuoyunun yaklaşımı hep 500 yataklı hastane üzerinde, bu çok önemli çok kıymetli ama eğer siz bu şekilde ki aile sağlığı merkezlerinin tabanında sayılarını çoğaltmamışsanız insanlar ihtiyaç için en üst düzeye gitmek zorunda kaldıkları zaman gene yığılmalar oluyor. Yığılmaya önlemek için aile sağlığı merkezlerimizin sayısını artırmak gerekiyor. 2024 yılı içerisinde buradaki örnekte olduğu gibi sağlık tesislerimizi hizmete açmış olacağız.” dedi.

yesiltepe-aile-saglik-merkezi-acilisi.jpg

yesiltepe-aile-saglik-merkezi-acilisi-001.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Her ne kadar Türkiye'de yerli sıtma vakası görülmese de yurt dışı kayna..
Batman'da ilkokul öğrencilerine, diş sağlığı bilincinin oluşması amacıy..
İluh Devlet Hastanesine Atanan Göz Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Doruk Can S..
Özellikle aşılama takvimini tamamlayan çocukların hastalıklar sonucu oluşab..
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=