Lütfen bekleyin..



Galericiler araç satamamaktan şikayetçi

25 Ocak 2024, 15:05 - Okunma: 292

Aylardır ikinci el araç piyasasının durgun olduğunu, kimsenin eskisi gibi araç almadığını belirten oto galerici esnafı, iş yapamamaktan dert yandı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Batman'da da ikinci el araç satışları aylardır durma notasında.

Hükümetin ekonomi, faiz politikasından birçok sektör olduğu gibi otomobil sektörü de olumsuz etkilendi.

İkinci el araç satışlarının aylardır durma noktasında olduğunu belirten oto galerici esnafı, bu sorunun faiz artışından kaynaklandığını savundu.

Araç fiyatlarında yaşanan düşüşe rağmen satış yapamamaktan şikâyet eden galericiler, bu durumun birçok galerici esnafın kepenk kapatmasına neden olduğunu ifade etti.

Araç piyasasının yaz ayında bir kez daha canlanacağını umut ettiklerini dile getiren galericiler, hükümete çağrıda bulundu.

Mikail Demir

"Şu anda araba satamıyoruz"

Faiz oranlarının artmasıyla beraber araç piyasasının durma noktasına geldiğini söyleyen galerici Mikail Demir, "İkinci el araç piyasası son bir yıldır çok kötü düşüştedir. Bundan dolayı şu anda kimse araç almıyor. Araç fiyatları dipte ve biraz daha düşecek diye esnaf çok tedirgin. Bankalar kredileri kapattığı için fazla kimse araç sormuyor. Bu da işlerimizi bayağı olumsuz etkiliyor. Eskiden haftada bir veya iki araç satarken şu anda araba satamıyoruz. Bu durgunluğun mayıs ayına kadar süreceğini düşünüyoruz. Mayıs ayından sonrada belki bir hareketlilik olabilir diye bekliyoruz." dedi.

Veysi Demir

"Yazın hareketlilik olur diye umut ediyoruz"

İkinci el araç piyasasının iyi durumda olmadığını ifade eden galerici Veysi Demir, "Şu an araç piyasası iyi değil. Sebebi faiz oranlarının artmasından dolayıdır. Parası olan bankalara yöneliyor. Kimse ikinci el araba alamıyor. Mazot çok pahalı olmuş. Araç sigortaları 10 bin liradan başlıyor. Araç kullanmak çok özel bir duruma gelmiş. Bu duruma bir çare getirilmesini istiyoruz. Eskiden yüksek model araç getirip satarken şu anda en düşük modellerdeki araçları da getiriyorum ama kimse alacak durumda değil. Önümüzde yaz var, belki bir hareketlilik olabilir diye umut ediyoruz." diye konuştu.

Mehmet Baran

"Faiz piyasayı olumsuz etkiliyor"

Uzun zamandır piyasanın durgun olmasından şikâyet eden bir diğer galerici esnafı Mehmet Baran ise şunları söyledi:

"Yaklaşık bir yıldır esnaflarımız iş yapamıyor. Bu yüzden birçok galerici arkadaşımız kiralarını bile çıkaramadıklarından işi bırakmak zorunda kaldı. Araç piyasası şu anda çok geriledi ve araç fiyatları düştü. Piyasa çok kötü olduğu için esnaflarımız iş yapamıyor. Kira ve masraflarını çıkartamıyorlar. Esnaf çok zor durumda. Şu anda ne yapacağımızı bilemiyoruz. İkinci el araç piyasasının tekrar hareketlenmesi için faiz oranının düşmesi lazım. Faiz oranı düşmedikçe araç piyasası düzelmez. Devletten beklentimiz faizi düşürmeleridir." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=