Lütfen bekleyin..



Batman'da yoğun bir katılımla "Büyük Kudüs Yürüyüşü" düzenlendi

04 Şubat 2024, 15:50 - Okunma: 236

Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları, Mirac’ın yaşandığı Recep ayının son haftası olarak idrak edilen "Dünya Kudüs Haftası" kapsamında binlerce kişinin katılımıyla "Büyük Kudüs Yürüyüşü" düzenledi.

Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşu öncülüğünde bir araya gelen binlerce kişi, "Dünya Kudüs Haftası" dolayısıyla bir yürüyüş düzenledi. HAMAS'a destek sloganlarının atıldığı yürüyüşte, siyonist işgal rejiminin Gazze'deki katliamları ise protesto edildi.

Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği yürüyüşe; HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan ve STK temsilcileri de katıldı.

"Aksa ümmetin tufanı" teması ile yapılan yürüyüş Atatürk Parkı önünde kortej eşliğinde başladı.

Filistin ile Tevhid bayrakları taşıyan ve yürüyüş esnafında sık sık tekbir getiren vatandaşlar "Kahrolsun israil, kahrolsun Amerika", "Katil israil Filistin'den defol", "HAMAS'a selam direnişe devam", "Zalimler için yaşasın cehennem" sloganları attı.

Siyonistleri lanetleyen sloganlar eşliğinde devam eden yürüyüş, Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önüne kadar sürdü.

Protesto gösterisi burada yapılan basın açıklamasıyla devam etti. Basın açıklamasında Kur'an'ı Kerim okundu, dualar edildi.

Basın açıklamasından önce STK'lar adına kısa bir konuşma yapan Şefik Sevim, Gazze'de 4 aydır soykırım yaşandığını söyledi.

Şefik Sevim

"Bu savaş yeniden bir Haçlı organizasyonudur"

Gazze'deki Müslümanlara destek için aylardır Batman'da etkinlikler düzenlendiğini belirten Sevim, "Unutmayalım ki bu savaş yeniden bir Haçlı organizasyonudur. Bu savaş Selahaddin Eyyubi'nin, Malazgirt'in intikamının bir savaşıdır. Dolayısıyla sadece dünya siyonizmiyle karşı karşıya değiliz. Bütün Batılı güçlerin, şer odaklarının eylem hareketidir. Sadece Amerika 200 kargo uçağıyla, 10 bin tondan fazla askeri araç ve teçhizatın taşındığı orantısız bir savaş ile karşı karşıyayız." ifadelerini kullandı.

Ardından İslami Sivil Toplum Kuruluşları adına basın açıklamasını okuyan Kenan Çaplık, Kudüs davasının bir inanç, insanlık meselesi olduğunu söyledi.

Kenan Çaplık

"Ümmet er ya da geç Kudüs'e yürüyecek"

Kudüs davası her geçen gün ümmet evlatlarının yüreğinde büyük bir sevdaya dönüştüğünü vurgulayan Çaplık, "Dünyanın dört bir tarafında yaşayan milyonlarca Müslümanın kalbi Kudüs aşkıyla çarpmaktadır. Kudüs davası, ümmeti birleştiriyor. Ümmeti kendine getiriyor. Kudüs davası, ümmetin onur ve özgürlük davası olmayı sürdürüyor. Ümmetin evlatları Kudüs’ü ve ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı özgürlüğüne kavuşturacakları günün özlemiyle kavruluyor. Kudüs davası bilinciyle donanan ümmet, er ya da geç hep birlikte Kudüs’e yürüyecek ve Müslümanların ilk kıblesi, Mescid-i Aksa’yı özgürlüğüne kavuşturacaktır biiznillah." dedi.

"Direnişi ve uyanışı kuşanma zamanı"

Kudüs için ayağa kalkma zamanının geldiğini ifade eden Çaplık, "Ümmetin ayaklar altına alınan onur ve izzetini kurtarmak, özgürlük ve adalet bayrağını dalgalandırmak için, eski şerefli günlere kavuşmak için direnişi ve uyanışı kuşanma zamanı. İslam dünyasının diğer gayretli Müslümanları ile birlikte gözyaşları içinde yolunuzu gözleyen mahzun ve mazlum Kudüs’ün esaretten kurtarılması için ayağa kalkın artık." diye konuştu.

"İslam düşmanı zalimlerle birlikte olmayın"

Açıklamasının devamında Müslüman ülkelerin yöneticilerine seslenen Çaplık, şöyle devam etti:

"Halkınızın sesine, taleplerine kulak verin. Halkınızla birlikte hareket edin. İslam düşmanı zalimlerle birlikte olmayın. Sizin geleceğiniz; yok olmanın eşiğine gelmiş ve bu yüzden her türlü çılgınlığı yaparak ayakta durmaya çalışan siyonist çeteye sığınmak, onunla normalleşmek, ona bel bağlamak değildir. Bu çürük ipe sarılırsanız, siz de siyonistlerle birlikte yokluk çukuruna yuvarlanmaktan kurtulamazsınız. İzzet, onur, kalkınma, meşruiyet, özgür ve adil bir yönetim istiyorsanız İslam’ın ve İslam ümmetinin düşmanlarıyla iş birliği yapmaktan vazgeçin."

Basın açıklaması yapılan duanın ardından son buldu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=