Lütfen bekleyin..



Batman'da Siyer Yarışması yoğun ilgiyle düzenlendi

11 Şubat 2024, 12:50 - Okunma: 1263

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen ödüllü Siyer Yarışması, Batman'da her yaştan vatandaşın yoğun katılımıyla gerçekleşti. Yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı yarışmada büyük bir heyecan yaşandı.

Batman genelinde toplamda 113 okulda yarışmaya giren yaklaşık 15 bin çocuk, erkek, kadın ve yaşlıdan oluşan yarışmacı, umrenin yanı sıra birbirinden farklı ödül için ter döktü.

Yarışmaya giren çocukların velileri ise yarışmanın yapıldığı okulların bahçelerinde heyecanla çocuklarının yarışmadan çıkmasını bekledi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı üyeleri, okul girişlerinde yarışmaya katılanlara gül suyu ve şeker ikramında bulundu.

"O'nu Oku, O'nu Yaşa" temasıyla yapılan Siyer Yarışması ilgili İLKHA muhabirine açıklamada bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlerinden Fevzi Aydın, Batman merkez, ilçe ve köylerinde toplamda 113 okulda 15 bin kişinin Siyer Yarışmasına katılım sağladığını söyledi.

Fevzi Aydın

"Vatandaşlarımız Peygamberimizin kitabını okudu"

Aydın, "Her sene Türkiye genelinde 'O'nu Oku, O'nu Yaşa' temasıyla gerçekleştirdiğimiz Siyer Yarışmasına bugün Batman'da da vatandaşlarımız katılım gösterdiler. Yaklaşık 15 bin bir kaydımız oldu. Vatandaşlar bugün yarışmaya girdiler. Batman genelinde 113 merkezde yarışmamızı yaptık. Vatandaşlarımız 4-5 aydan beridir Peygamber Efendimizin hayatını anlatan kitaplarını okudular." dedi.

"Yarışmaya katılan herkes memnuniyetini dile getirdi"

Yarışmanın sıkıntısız bir şekilde yoğun bir katılımla gerçekleştiğini vurgulayan Aydın, şöyle devam etti:

"Yarışmada olumsuz bir durum yaşanmadı. Yarışmaya katılan herkes memnuniyetini dile getirdi. Öğrencilerimize Peygamberimizin hayatını okuttuğumuz için biz de memnun olduk, sevindik. Dileğimiz çocuklarımızın önlerine çıkan bütün sıkıntıları Peygamberimizin hayat metoduyla aşmalarıdır. Peygamberimizin hayatına göre hayatlarına yön vermelerini istiyoruz. O'nu kendilerine örnek almalarını, örnek birer şahsiyet olmalarını diliyoruz. Yarışmamıza katılan, destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Allah bizleri Peygamberin yolundan ayırmasın. Bizleri O'na layık bir ümmet eylesin." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Kur'an'ı Kerim'i güzel okuma ve hafızlık yarışmasının bölge fin..
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=