Lütfen bekleyin..



Siyer Yarışması'na katılan Batmanlılar: Yarışma sayesinde Peygamberimizin hayatını öğrendik

11 Şubat 2024, 14:46 - Okunma: 480

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen umre ve pek çok ödüllü Siyer Yarışması'na katılan Batmanlılar, yarışma sayesinde Peygamber Efendimizin hayatını öğrendiklerini söyledi.

Türkiye genelinde "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temasıyla düzenlenen ve Batman'da yoğun bir katılımla gerçekleşen ödüllü Siyer Yarışması'na katılanlar ve aileleri, yarışma sonrası duygularını İLKHA mikrofonuyla paylaştı.

Kaybedeni olmayan Siyer Yarışması'nın ödüllerin yanında kendileri için çok faydalı olduğunu belirten Batmanlılar, yarışma vesilesiyle Peygamber Efendimizin (Salallahu Aleyhi Vesselem) hayatını öğrendiklerini söyledi.

Abdulcelil Kaya

"Bu tür yarışmaların yapılmasından çok memnunuz"

Siyer yarışmasına katılan 53 yaşındaki Abdülcelil Kaya, "Sınav çok iyi geçti. Peygamber Efendimiz tüm dünyaya örnekti. Bundan dolayı kendimiz ve çocuklarımızla O'nun hayatını okumalıyız. Yoksa kötü yollara saparız. Bu tür sınavların yapılmasından çok memnunuz. Çalışanlara sorular kolay, çalışmayanlara zor geldi. Çalışan ile çalışmayan bir olamaz. İşim yoğun olduğundan dolayı Siyer Yarışması kitabını bir, iki defa ancak okuyabildim. Herkesin bu tür yarışmalara katılmasını tavsiye ediyorum. Çünkü bu şekilde bilgilerimizi yeniliyoruz." dedi.

Baran Akbıyık

"O'nu örnek almamız gerekiyor"

Siyer Yarışması kayıtları başlar başlamaz kitabını alıp okumaya başladığını belirten Baran Akbıyık, "Kitabımı 3 defa tane tane, yavaş yavaş okudum. Kitaptan Peygamber Efendimizin hayatını, neler yaşadığını ve o zamanda neler olup bittiğini öğrendim. Herkese okumalarını tavsiye ediyorum. Kitapta en çok Peygamber Efendimizin ne kadar zorluklar yaşadığını anladım. Bundan dolayı O'nu örnek almamız gerekiyor. Bende yarışmadan bir şeyler kazanmayı istiyorum. Çünkü sorular bana göre basit, açık ve netti. Tablet veya bilgisayar kazanmayı bekliyorum. Kazanmasam da bir şey olmaz. Çünkü Peygamber Efendimizin hayatını öğrendik." diye konuştu.

Hevent Hacı

"Güzel bir yarışmaydı"

Yarışmayı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfına teşekkür eden Hevent Hacı, "Siyer Yarışmasına girdim ve çok heyecanlıyım. Güzel bir yarışmaydı. Önemli olan ödül değil, bu kitabı okumaktı. Önemli olan okuduklarımızı hayatımıza aktarabilmemizdir. Bunda katkısı olan hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Peygamberimizin hayatını anlatan kitabı iki defa okudum. İnşallah hayatıma da aktaracağım." ifadelerini kullandı.

Ahmet Yasin Kayık

"Peygamberimizin hayatını öğrendim, seneye de katılacağım"

Siyer Yarışmasının güzel geçtiğini belirten Ahmet Yasin Kayık ise şunları söyledi:

"Sorular biraz zordu ama yapabildim. Kitabı bir kere okudum. Kitap çok güzeldi ve Peygamberimizin hayatını öğrendim. Benim içi iyi bir deneyim oldu. Sınavdan tablet kazanmayı bekliyorum. Güzel olduğu için seneye de katılacağım. Hem Peygamberimizin hayatını öğreniyoruz hem de bir şeyler kazanabiliyorsunuz."

Saadet Atmaca

"Seneye ben de Siyer Yarışmasına katılacağım"

Siyer Yarışması'na iki kızının katıldığını aktaran veli Saadet Atmaca, "Güzel hediyeler kazanmalarını bekliyorum. Çok emek verdiler, inşallah Rabbim karşılığını onlara verir. Keşke bizlerde katılsaydık. Ama Rabbim kısmet ederse seneye ben de Siyer Yarışmasına katılmak isterim. Çok heyecanlıyım. Sonuçlar açıklanınca kitapçıklardan bakarak ne kadar doğru yaptıklarını takip edeceğiz." dedi.

Eshan Demir

"Önceliğimiz oğlumun Peygamberimizin hayatını öğrenmesiydi"

Oğlu Siyer Yarışmasına katılan veli Eshan Demir, "Allah'tan onun çabasını boşa çıkarmamasını diliyorum. İnşallah güzel bir puan alır. Siyer Yarışmasına gireceği için çok heyecanlı olduğu için dün akşamdan beri uyuyamadı. Önceliğimiz Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmesidir. Yarışmada da güzel bir puan alıp iyi bir seviyeye gelmesini bekliyoruz. Ümit ediyoruz ki kazanır." diye konuştu.

Mekiye Akyol

"Her çocuk Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmelidir"

Duygularını dile getiren bir diğer veli Mekiye Akyol, "Çocuğum sınava gireceği için çok heyecanlıydı. Bunun için çok çalıştı. İkinci defadır Siyer Yarışmasına katılıyor ve kazanmasını çok istiyoruz. Siyer Yarışması kitabını gece yarılarına kadar okudu. Yarışmaya katılma sebebi hem ödül kazanmak hem de Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmekti. Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek her çocuğun hakkıdır ve mutlaka öğrensinler. Ben de yarışmaya katılmak istiyordum ama kaçırdım. İnşallah seneye ben de katılacağım." ifadelerini kullandı.

Peygamber Sevdalılarının yarışma sonuç takvimi ise şöyle sıralandı:

"Soru çözümleri bir ve iki kategoriler, bugün saat 16.00'da, üç ve dördüncü kategoriler 20.00'da Rehber TV'de canlı verilecek.

Cevap anahtarı peygambersevdalilari.com ve siyersinavi.com adreslerinde yayınlanacak.

Kesin olmayan sonuçları 19 Şubat'ta peygambersevdalilari.com da sorgulayabilirsiniz.

Kesin olmayan sonuçlara itirazlarınızı 19-22 Şubat'ta siyersinavi@gmail.com mailine gönderebilirsiniz.

Kesin olmayan sonuçların ilanı 3 Mart Pazar saat 20.00'da Rehber TV'de

Yarışmada dereceye girenlerin ödülleri Mart-Nisan ayları içerisinde verilecektir." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=