Lütfen bekleyin..



Elektrik kesintilerini ateş yakarak protesto ettiler

13 Ocak 2016, 14:56 - Okunma: 1996

Yaşanan elektrik kesintilerini ateş yakarak protesto eden Batmanlılar, mağdur olduklarını belirterek DEDAŞ yetkililerine tepki gösterdi.

Batman’ın Çamlıca Mahallesi sakinleri, yaklaşık 5 gündür elektriklerinin hiç olmadığını belirterek bu durumu mahallelerinde ateş yakarak protesto ettiler.

Çamlıca Mahalle sakinleri, 81/F nolu trafolarının önünde toplanarak, elektrik kesintilerini protesto etti. Felek Caddesi üzerinde ateş yakarak elektrik kesintilerine tepki gösteren mahalleli, yaklaşık 5 gündür elektriklerinin hiç gelmediğini söyledi.

Kesintilerin kendilerini çok mağdur ettiğini vurgulayan mahalleli, DEDAŞ yetkililerine seslenerek bir an önce bu sorunun giderilmesini istediler. Mahallede bulunan kadınlar da elektrik kesintileri yüzünden evde hiçbir işlerini yapamadıklarını kaydetti.

Yazın su, kışın ise elektrik sıkıntısı yaşadıklarını dile getiren mahalle sakinlerinden Şeyhmus Kaya, “Mahalleli olarak şikâyetçiyiz. Bir aydır doğru dürüst elektriğimiz yok. Batman’da sadece 81/F nolu trafonun elektriği yok. Trafoda kısa devre var. Elektrikçi gelip arızasını gideriyor ama arızanın tamamını gidermiyorlar. Trafomuz 40 yıllık trafodur ve bunun değişmesi gerekiyor. Trafo artık kaldırmıyor. Eskiden burada 20 tane ev varken, şimdi ise yaklaşık 200 ev var. Haliyle trafo, yükü kaldırmıyor. Yaklaşık 5 gündür elektriğimiz yok. DEDAŞ arızaya gittik ve orada bizimle ilgilenen kimseyi bulamadık. Okuyan ve üniversiteye hazırlık yapan çocuklarımız var ve bir aydır çalışamıyorlar. Yazın su yok, kışın elektrik yok, çok mağduruz. İsteğimiz trafonun değişmesidir.” dedi.

“Trafomuz yenilenip, mağduriyetimiz giderilmesin”

Çocuklarının elektrik kesintileri yüzünden ders çalışamadığını vurgulayan Veysi Kaya, “Çamlıca Mahallesinin 5 gündür elektriği yoktur. Şu anda biz mağdur durumdayız. Okul okuyan çocuklarımız elektrik kesintileri yüzünden okuyamıyorlar. Bu yüzden çok mağduruz. İstediğimiz tek şey trafonun yapılmasıdır. Trafomuz yaklaşık 40-50 yıllık trafodur. Zamanında 20 ev varken, şimdi ise 150 ev vardır. Bu yüzden trafomuz, bu kadar evin gücünü kaldıramıyor. Elektrik kesintilerine tepki olarak ateş yaktık. İstediğimiz trafonun yenilenmesi ve mağduriyetimizin giderilmesidir.” ifadelerini kullandı.

“Hiç kimsenin çocuklarımızın geleceğini karartmaya hakkı yoktur”

Elektrik kesintileri yüzünden evin hiçbir işini yapamadıklarını belirten Sultan Kaya ise şunları kaydetti: “Eskiden ara ara elektriğimiz gidip geliyordu ama şimdi ise yaklaşık 5 gündür elektrik yüzü görmedik. Üniversiteye hazırlanan çocuklarımız var ve karanlıkta kaldıkları için ders çalışamıyorlar. Hiç kimsenin onların geleceğini karartmaya hakkı yoktur. Yeni trafo istiyoruz. Evde hiçbir iş yapamıyoruz.” (M.Fatih Akgül- İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da petrol sahasında elektrik akımına kapılan bir işçi ölürken 2 ..
DEM Partili Siirt Belediyesi, halkın büyük tepkisini çekecek bir karara imz..
Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) talimatları doğrultusunda Batman Defterda..
Batman'da denetlenen 126 güzellik merkezinden 74'üne toplam 491 bin..
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Batman'da her geçen gün artan u..
Batman'da sıcakların giderek yükselmesi araçlarda klima kullanımını art..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=