Lütfen bekleyin..



Batman'da öğretmene yapılan bıçaklı saldırıya tepki

13 Şubat 2024, 14:17 - Okunma: 1339

Batman'da dün bir öğretmenin görevi başındayken bir kişinin bıçaklı saldırısına uğramasına tepki gösteren Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, yaptığı yazılı açıklamada saldırıyı gerçekleştiren şahsın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

egitim-bir-sen-egitimciye-siddete-hayir.jpg

Türkiye'de eğitimcilere yönelik saldırıların tedbir alınmadığı için artarak devam ettiğini belirten Önlü, eğitim ve şiddeti aynı cümle içerisinde kullanmanın bile kendilerini derinden yaraladığını söyledi.

Eğitimciye saldırı topluma ve toplumun geleceğine yapılmış bir saldırı olduğunu ifade eden Önlü, "Daha önce defalarca yaşanan eğitim çalışanlarına saldırı olayı ne yazık ki bu seferde ilimiz Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesinde yaşandı. Görevi başında olan öğretmenimiz, dışarıdan gelen bir şahsın bıçaklı saldırına uğramıştır. Bu durum bizleri derinden üzmekte ve geleceğe yönelik endişelerimizi daha da artırmaktadır. Bu saldırganlara karşı toplum olarak, ülke olarak önlem almak zorundayız. Eğitim çalışanların hayatına kasteden bu saldırılara karşı önleyici ve caydırıcı tedbirler hayata geçirilmelidir. Psikolojik danışmanlık hizmetleri etkin hâle getirilmelidir." dedi.

Batman Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesinde çalışan eğitimcilere yaşatılan olayların sıradan olaylar olmadığını vurgulayan Önlü, "Görmezden gelinerek geçiştirilecek olaylar hiç değildir. Ders saatinde okul güvenliğini tehdit, görevi başındaki devlet memurunun dokunulmazlığını ihlal eden, okul bahçesinde görevi başındaki personele saldırarak eğitim öğretimi engelleyen bu şahıs en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Bu saldırıyı ve kamu çalışanlarına yönelik tüm şiddet eylemlerini kınıyor ve lanetliyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Kur'an'ı Kerim'i güzel okuma ve hafızlık yarışmasının bölge fin..
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=