Lütfen bekleyin..



Müftü Erhan’dan “Hafızlık Eğitiminin Önemi ve Tarihçesi” konferansı

14 Ocak 2016, 15:37 - Okunma: 2621

“Her Ay Bir Konu Bir Konuk” Projesi kapsamında İl Müftüsü Turgut Erhan, Necat Nasıroğlu Yatılı Kız Kur’an Kursunda “Hafızlık Eğitiminin Önemi ve Tarihçesi” adlı konferans verdi.

Yatılı Kur’an kurslarında eğitim gören öğrencilerin bireysel, dini ve toplumsal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla ‘Her Ay Bir Konu Bir Konuk' adı altında Diyanet İşleri Başkanlığınca konferanslar verilmesi planlaması çerçevesinde İl Müftüsü Turgut Erhan, İlimiz Müftülüğüne bağlı Merkez Necat Nasıroğlu Yatılı Kız Kur’an kursunda “Hafızlık Eğitiminin Önemi ve Tarihçesi” konulu konferans verdi.

İl Müftüsü Erhan, Hz.Peygamberin ilk hafız olduğunu, Sahabeler döneminde hafızların sayılarının çok olduğunu, daha sonraki dönemlerde bayan hafızların sayılarının da giderek arttığını ifade ederek “Ülkemizde de son yıllarda Kur’an eğitimine ve hafızlığa verilen önem gittikçe artmıştır. Ve bu konuda yasal zeminde olanaklar sağlanmış ve iyileştirmeler yapılmıştır. Bütün bu olanaklar çerçevesinde bizlerde Allah’ın kelamı olan Kur’an’ı hıfz etme çabası içinde olmak adına gayretle çalışarak, Hz.Peygamberin bize emanet ettiği kutsal kitabımıza sahip çıkmalıyız.” dedi.
İl Müftüsü Erhan, “Sizler, Hz.Peygamber’in Cebrail ile birbirlerine Kur’an’ı arza etme suretiyle ezberlenip okunmasını, kendi hocalarınız ile bu şekilde öğrenme metodunu kullanarak Hz.Peygamberin sünneti de yerine getirmiş bulunuyorsunuz.” şeklinde konuştu.
İl Müftüsü Erhan, öğrencilere “ Sizlere teşekkür etmek istiyorum. Yaşıtlarınız dışarıda bu dünyanın meta ve hevesleri uğruna ömür harcarken, sizler burada gecenin geç vakitlerine kadar rahle üzerine bıraktığınız Kur’an’ı okuyarak ve hıfz ederek ömrünüzün bu en güzel çağını burada geçiriyorsunuz. Bunun için sizlere, ailelerinize ve sizleri eğiten hocalarınıza teşekkür ediyorum. Allah gönlünüzün ferini, gözünüzün nurunu eksiltmesin.” ifadeleri ile teşekkür ederek konferansına son verdi. (batmanbasin.com)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da 6 yaşındaki küçük kız çocuğu Hayrunnisa Yanaç, harçlıklarını ..
Bahar aylarının başlamasıyla beraber taze peynir üretiminin başladığını ifa..
Gençliğinde kıtlık olduğunu, çoğu şeyi bulmakta yoksun olduklarını ama huzu..
Cuma Hutbelerinde “Medeniyetimiz, Vakıf Medeniyetidir” konusu işlendi...
10-16 Mayıs "Engelliler Haftası" nedeniyle yaşadıkları sorunları ..
Batman'da bir kadın, umreye gitmek için biriktirdiği parayı Gazze'y..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=