Lütfen bekleyin..



Batman'da Ağız ve Diş Sağlığı Fakültesi hizmete giriyor

28 Şubat 2024, 12:56 - Okunma: 1132

Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Araştırma Merkezi' yakın zamanda hizmet vermeye başlayacak.

2023-2024 eğitim-öğretim döneminde öğrenci alımının yapıldığı Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 'Uygulama ve Araştırma Merkezi' yakın zamanda hizmete giriyor.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, merkez kampüsü rektörlük binasının giriş katında yer alan merkezde, teçhizat montajının yapıldığı poliklinik odaları ve yürütülen çalışmalar hakkında incelmede bulunup bilgi aldı.

Yürütülen çalışmalar hakkında açıklama yapan Fakülte Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Veysel Eratila, "Öğrencilerimizin uygulama yapabilecekleri Preklinik ve Fantom laboratuvarları 2023 yılında kurularak kullanıma hazır hale getirilmiştir. Fakültemize bağlı hasta bakacağımız Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kurulması için hazırlıklara geçen sene başlandı. Bu kapsamda üniversitemiz merkez kampüsü rektörlük binası giriş katında poliklinik yapımına başlandı. İlk olarak sağlık bakanlığından ön izin alındı ve inşaat sürecine başlandı." dedi.

"Protokol imzalandıktan sonra hasta bakımına başlanabilecek"

Eratila, "Merkeze ait inşaat çalışmaları tamamlandı ve cihazların montajı ile yerleşimi konusunda da işlemler büyük oranda tamamlandı. Merkezimizde bulunan Radyoloji ünitesinin cihazları alındı ve odalara yerleştirildi. Kullanıma açılması için gerekli olan Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK)’e başvuruldu ve bir ay içerisinde belgenin alınması beklenmektedir. Sonraki aşamada Sağlık Bakanlığından ruhsat alımı çalışmaları yapılacak ve son olarak SGK ile protokol aşamasına geçilecek. Protokol imzalandıktan sonra hasta bakımına başlanabilecek." diye konuştu. 

"Yaklaşık 3-4 ay içerisinde hizmet vermeye başlayacak"

Fakültede tüm (8) branşlarda uzman hocaların görev yapacağını belirten Eratila, "Fakülte hizmet vermeye hazırdır. Batman üniversitesi Diş Hekimliği Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi hizmet vermeye başladığında şehrimizde sevk edilen branş kalmayacaktır. Yaklaşık 3-4 ay gibi bir süre içerisinde merkezimizin hizmet vermesi öngörülmektedir. Ayrıca yapılması planlanan Diş Hekimliği Fakültesi daimi binası çalışmaları da ilerlemektedir. Sağlık Bakanlığına bağlı olan 720 yataklı hastanenin yanında yapılması planlanan ana binamızın da proje çalışmaları tamamlanmış olup Sağlık Bakanlığında ön izin alınmış durumdadır. Bu yıl içerisinde ihale sürecinin yapılıp temel atılması planlanmaktadır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)



  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Kur'an'ı Kerim'i güzel okuma ve hafızlık yarışmasının bölge fin..
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=