Lütfen bekleyin..



Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Aslan: 100 binlere dayanan bir öğretmen açığı var

01 Mart 2024, 11:35 - Okunma: 1042

Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman Erdemli Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Hamdin Aslan, yaptığı açıklamada, bu açığın bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi.

Öğretmen alımı, açığının Türkiye'de sürekli tartışılan bir konu olduğunu belirten Aslan, bu tartışmanın ise sağlıklı bir şekilde yapılmamasının kendilerini üzdüğünü söyledi.

Öğretmen alımının toplumu ilgilendiren önemli meselelerin başında geldiğini ifade eden Aslan, Türkiye'de öğretmen açığının olduğunu vurguladı.

Sözleşmeli, ücretli öğretmenlerin çalıştırılmasının öğretmen açığını ortaya koyduğuna işaret eden Aslan, "Her yıl öğretmen açığıyla ilgili farklı istatistikler açıklanıyor ama sanki bunun siyasete götürdüğü ayağını görüyoruz. Bundan uzaklaştırmak lazım. Çocuklarımızı teslim ettiğimiz öğretmenlerin ekonomik yönden kaygılarının olmaması gerekiyor." dedi.

Hamdin Aslan

"Öğretmen alımı yapılmalı"

Öğretmen açığının tespit edilip alımın bir an önce yapılması gerektiğini ifade eden Aslan, "100 binlere dayanan bir öğretmen açığı var. Özellikle özel eğitim, sınıf öğretmenliği, din kültürü, İngilizce, rehberlik gibi bu branş öğretmenliği alımlarında ciddi manada açık var, alınması lazım. Öğretmen alımı yapmalıyız. Bunu yaparken de öğretmenleri küstürmeden yapmalıyız. Öğretmenlik sadece derse giriş çıkışla bitmiyor." diye konuştu.

"Sözler yerine getirilmelidir"

Öğretmenlerin endişe duymadan görev ve sorumluluklarını yerine getirebilmelerine yönelik bir zemin hazırlanması gerektiğini dile getiren Aslan, şöyle devam etti:

"Ücretli öğretmenler kendilerine kalıcı gözüyle bakmadığı zaman istenilen fayda sağlanamayacak ve bu şekilde o öğretmenin girdiği sınıflarda bir nesil kaybına neden olacaktır. Buna dikkat etmek lazım. Bununla ilgili verilen sözler var. Bu sözlerin yerine getirilmesi bekleniyor. Atama takvimi süreci gecikti. Mağduriyete sebebiyet vermeyecek şekilde en azından bir öğretmen atamasının yapılması gerekir. Hükümetten bununla ilgili bir adım bekleniyor."

"Kadrolu, sözleşmeli, ücretli kavramı ortadan kaldırılmalı"

Öğrencilere daha fayda verecek bir eğitim beklediklerini belirten Aslan, atama takviminin 5-6 aylık bir sürece yayılması halinde bu durumun ciddi manada mağduriyetlere sebebiyet vereceğini kaydetti.

Hem ücretli hem de sözleşmeli öğretmenlerin kendilerini rahat hissetmek istediklerini ifade eden Aslan, eğitim kademesindeki kadrolu, sözleşmeli, ücretli kavramının bir an önce ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi. Aslan, herkesi kapsayacak bir meslek kanununun hızlı bir şekilde hayata geçirilmesini talep ettiklerini belirtti. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Kur'an'ı Kerim'i güzel okuma ve hafızlık yarışmasının bölge fin..
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=