Lütfen bekleyin..



Vali Canalp’tan Ramazan Ayı Mesajı

09 Mart 2024, 21:53 - Okunma: 307

Ramazan ayına kavuşmamız nedeniyle bir mesaj yayımlayan Batman Valisi Ekrem Canalp, "Batmanlı hemşehrilerimizin, aziz milletimizin ve bütün İslam Aleminin mübarek Ramazan-ı Şerif’ini tebrik ediyorum." dedi.

Batman Valisi Ekrem Canalp, Ramazan ayına kavuşmamız vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Vali Canalp yayımladığı mesajda, İslam Âleminin özlemle beklediği başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’e kavuşmanın mutluluğu içerisinde olduğumuzu belirterek, "Ramazan ayı; manevi duyguların zirveye ulaştığı ve insanlar arasında kardeşliğin pekiştiği, dargınlıkların unutulduğu, küskünlüklerin sona erdiği günlerdir. Derin bir manevi iklimi teneffüs edeceğimiz bu günlerde; dinimizde ve kültürümüzde büyük bir yere sahip yardımlaşma ve paylaşma konularındaki hassasiyet daha da artmaktadır. Sabretmeyi, bağışlamayı, yardımlaşmayı, iki olanın birisini, bütün olanın yarısını vermeyi, gülümsemenin sadaka olduğunu, güçsüze yardım etmeyi, küçüğü sevip büyüğü saymayı, kimsesize el uzatıp sahip çıkmayı, görmeyenin gözü, tutamayanın eli, konuşamayanın dili olmayı ve her şeyden önemlisi merhametli olmayı öğreneceğiz." dedi.

Vali Canalp mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:"Güzelliklerle dolu olan bu rahmet ve mağfiret ayında; kalplerimizden sevgiyi, sofralarımızdan bereketi, evlerimizden huzur ve saadeti eksik etmemesini ve bizleri dostluk ve kardeşlik duygularının hâkim olduğu nice güzel günlere kavuşturmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle değerli Batmanlı hemşehrilerimizin, aziz milletimizin ve bütün İslam Aleminin mübarek Ramazan-ı Şerif’ini tebrik ediyor, bu mübarek ayın İslam âlemi ve tüm insanlık için sevgi, barış, kardeşlik ve huzura vesile olmasını temenni ediyorum."

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=