Lütfen bekleyin..



Sağlık-Sen Çınar’daki vahşeti kınadı

16 Ocak 2016, 10:52 - Okunma: 2319

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Zahir Seven, yaptığı basın açıklaması ile Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde PKK’nin düzenlediği bombalı saldırıyı kınadı.

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Zahir Seven, yaptığı açıklamada, önceki gün Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde patlayıcı yüklü araç ile düzenlenen bombalı saldırıda 2’si bebek ve biri 5 yaşındaki çocuk olmak üzere toplam 6 kişinin hayatını kaybetmesi olayını kınadı.

Bekledikleri huzur ortamının yerini çatışmaların almasıyla hayal kırıklığı yaşadıklarını belirten Seven, “Halkımızın Doğusuyla-Batısıyla Haziran ayı öncesinde özlemle beklenen barış ve huzur ortamının bu seçimle geleceğine olan o büyük inancı neticede 7 Haziran seçimlerine çok çarpıcı bir şekilde yansıdı. Ancak PKK'nın çatışmaları şehir merkezlerine taşımasıyla birlikte çok kısa bir sürede ve her zamanki gibi büyük bir hayal kırıklığı yaşandı.” ifadelerini kullandı. 

‘Hiçbir ölüm mutluluk verici değildir’

Açıklamanın devamında, Diyarbakır’ın Çınar ilçesindeki patlamada hayatını kaybedenler için bölge halkının vicdanının sızladığını vurgulayan Seven, “Hiçbir günahı olmayan tamamen masum çocukların ve bebeklerin ölümü hiç bir şekilde izah edilemez. Binaenaleyh bu menfur saldırıyı kınıyoruz. ‘Kalem kılıçtan keskindir’ madem öyledir; daha güçlü olmayan ve hatta birçok mağduriyete ve acıya sebebiyet veren çatışma yolundan vazgeçilerek, çok daha güçlü bir argüman olan kaleme yani yazarak, konuşarak, tartışarak ve birbirini anlayarak siyasete dönülerek halkın huzuru tesis edilmelidir. Hiçbir ölüm mutluluk verici değildir.” dedi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da petrol sahasında elektrik akımına kapılan bir işçi ölürken 2 ..
Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) talimatları doğrultusunda Batman Defterda..
Batman'da denetlenen 126 güzellik merkezinden 74'üne toplam 491 bin..
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Batman'da her geçen gün artan u..
Batman'da sıcakların giderek yükselmesi araçlarda klima kullanımını art..
Batman Valiliği, kentte basın açıklaması, oturma eylemi, stant açma, göster..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=