Lütfen bekleyin..



Gazeteci Yazarlar: İslam ümmeti Kudüs davasına sahip çıkmalı

02 Nisan 2024, 16:40 - Okunma: 413

İslam ümmetinin Kudüs, Filistin davasına sahip çıkması gerektiğini belirten Gazeteci, Yazarlar; herkesin boykotla, maddi yardımlarla Filistin davasını, Kudüs davasını, oradaki direnişi canlı tutarak davaya katkı sunmaları gerektiğini söyledi.

 

Siyonist rejimin işgali altında bulunan Müslümanların ilk kıblesi Mescid'i Aksa'nın durumuna ve Filistinlilerin yaşadıkları zulme dikkat çekmek için her yıl Ramazan ayının son cuma günü dünyanın ve Türkiye'nin birçok noktasında "Dünya Kudüs Günü" olarak kutlanıyor.

Gazeteci Yazar Sadullah Aydın ve Gazeteci Yazar Veysi Demir, Ramazan ayının son cumasında idrak edilen "Dünya Kudüs Günü" dolayısıyla İLKHA muhabirine açıklamalarda bulundu.

"Siyonistler Batı'nın İslam aleminin kalbine sapladığı zehirli bir hançerdir"

Bu seneki Dünya Kudüs Günü'nün her zamankinden daha anlamlı bir şekilde kutlanması gerektiğini belirten Aydın, "Çünkü 6 aydan fazladır Gazze'de bütün dünyanın gözü önünde vahşi bir katliam, soykırım varlığını sürdürüyor. Gazze'deki kahramanca direniş bize iki önemli noktayı gösterdi. Bunlardan biri siyonist işgal rejiminin Batı'nın ileri karakolu olduğu gerçeğidir. Siyonist işgal rejimi Batı'nın İslam aleminin kalbine sapladığı zehirli bir hançer, bir fitne yuvasıdır. İsrail sadece bir İsrail değildir, Batı'dır." dedi.

Sadullah Aydın

"Kudüs, Mescid'i Aksa davası Müslüman halkların davasıdır"

Siyonist işgal rejiminin Gazze'de Batı adına savaştığını vurgulayan Aydın, "Gazze savaşı, Filistin'deki İslami direniş bize şunu gösterdi ki İslam alemindeki rejimler, yönetimler özgür, bağımsız değiller. Batı'ya, israile bağımlıdırlar. Siyonist sermaye gruplarına bağımlıdırlar. Belirttiğim bu iki hakikatten şu ortaya çıkıyor; Filistin, Kudüs, Mescid'i Aksa davasının sadece Filistinlilere has olmadığı, bütün Müslüman halkların davası hakikati…" diye konuştu.

"İslam ümmeti Kudüs davası için her türlü imkanı seferber etmeli"

HAMAS'ın, İslami Cihad'ın, İslami direnişin bütün bir ümmetin kurtuluşu, izzeti, bağımsızlığı için, Batı sömürüsünden kurtulması için şu an kahramanca bir savaş verdiğini vurgulayan Aydın, şöyle devam etti:

"Oradaki direniş büyük bir fedakârlığı göğüslüyor, şehitler veriyor ve büyük katliamlara sabırla göğüs geriyor. O yüzden kesinlikle İslam ümmeti erkeğiyle, kadınıyla, çocuğuyla Kudüs, Filistin davasına sahip çıkmalı, bu konuda elinden gelen her türlü imkanı seferber etmeli; boykotla, maddi yardımlarla Filistin, Kudüs davasını, Filistin direnişini canlı tutarak bu davaya katkı sunmalıdır. Bu yılki Dünya Kudüs Günü her zamankinden daha anlamlıdır. O yüzden daha canlı, coşkulu ihya edilmesi gerekiyor."

Veysi Demir

"Halk yöneticilerini harekete geçirmelidir"

Ramazan ayının son cuması Dünya Kudüs Günü olarak kutlandığını anımsatan Gazeteci Yazar Demir, "7 Ekim Aksa Tufanı harekâtından bu yana 6 aydır Gazze'de büyük bir zulüm, soykırım işlenmektedir. Dünya Müslümanlarının oradaki zulme son vermesi gerekiyor. Halkı Müslüman olan ülkelerin halkları, kendi yöneticilerini harekete geçirip bu zulmü durdurması için adım atması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Kudüs ruhunu, Kudüs davasını sahiplenmemiz gerekiyor"

Ümmetin özgürlüğünün Kudüs'ün özgürlüğünden geçtiğini belirten Demir, şunları söyledi:

"Şunu iyice bilmeliyiz ki Kudüs özgürlüğe kavuşmadan ümmet özgürlüğe kavuşmaz. Kudüs'e, Gazze'ye barış gelmediği sürece dünyaya barış gelmeyecektir. Onun için bütün Müslümanların Dünya Kudüs Günü vesilesiyle 6 aydır gündemimizde olan Gazze'yi gündemde tutmaya devam etmeleri gerekiyor. Kudüs ruhunu, Kudüs davasını sahiplenmemiz gerekiyor. Bu sadece Filistinlilerin, Arapların davası değil bütün Müslümanların ortak davasıdır." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman’da alacak verecek meselesi nedeniyle iki grup arasında çıkan silahlı..
Batman Çayı Bıçakçı Köyü mevkiinde suların yükselmesiyle mahsur kalan bir ş..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da "Cihad Önderi..
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=