Lütfen bekleyin..



Batman'da Gazze konulu "Ümmet İftarı" düzenlendi

07 Nisan 2024, 20:10 - Okunma: 337

Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından 'Gazze İçin Buluşuyoruz' temasıyla düzenlenen "Ümmet İftarı" programında vatandaşlar oruçlarını hurma, çorba, simit ve su ile açtı.

Gazze'de Müslümanların maruz kaldığı soykırım kıtlık, savaş ve zulme dikkat çekmek amacıyla Batman'da, menüsünde su, hurma, çorba ve simit bulunan "Ümmet İftarı" sofrası kuruldu.

Batman'da bir araya gelen İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından düzenlenen ve kentteki sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği “Ümmet İftarı”nda bir araya gelen vatandaşlar, Gazze'nin kurtuluşu için dua etti.

Batman merkez Hamidiler Camii'nde kurulan yer sofrasında bir araya gelen vatandaşlar, akşam ezanının ardından, su, çorba, hurma ve simit ile iftar yaptı. Program cemaatle kılınan akşam namazı ve yapılan duanın ardından sona erdi.

Programın ardından İslami Sivil Toplum Kuruluşları adına açıklamalarda bulunan Cengiz Arı, "Ümmet İftarı" programı ile Gazze'de siyonist işgal rejiminin 180 gündür mazlum halkın başına bombalar yağdırarak işlediği soykırıma dikkat çekmek istediklerini söyledi.

batman-islami-sivil-toplum-kuruluslari-ummet-iftari.jpg

"Gazze'de yaşanan insanlık dramı her geçen gün daha da derinleşmektedir"

Arı, diğer yandan Gazze'ye insani yardımların yapılmasına engel olunduğuna dikkat çekerek, "Bunun neticesinde 2,5 milyon mazlum kardeşimiz açlık, susuzluk ve kıtlıkla baş başa bırakılmakta ve yok edilmek istenmektedir. Abluka altındaki Gazze'de yaşanan insanlık dramı her geçen gün daha da derinleşmektedir. Özellikle susuzluk ve açlıkla mücadele eden çocukların ortaya çıkan görüntüleri yüreklerimizi dağlamaktadır. Gazze'de insanların temel yaşam ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığı, suyun bile lüks hale geldiği bu ortamda çocukların, kadınların ve mazlum kardeşlerimizin yaşadığı zorluklar hepimizi derinden üzmektedir. Bu mazlum kardeşlerimize bu zulmü reva görenleri ve bu mezalime seyirci kalanları Allah'a şikâyet ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

"Bu zulme son verecek adımlar atın"

Uluslararası kuruluşların Gazze'deki yaşam koşullarını daha fazla dikkate almalarını ve uluslararası toplumun bu acil duruma müdahale etmesi gerektiğini vurgulayan Arı, şunları kaydetti:

"Bu, durumun vahametini ortaya koymaktadır. Oradan yansıyan görüntüler ve gelen bilgiler de ne yazık ki açlıktan ölümlerin olduğunu doğrulamaktadır. Biz buradan başta Türkiye olmak üzere tüm vicdan sahibi ülkelerin liderlerine sesleniyoruz; artık bu mezalime dur deyin! Bu insani krize müdahale ederek, insanlığa umut olun. Dünya liderlerinin ve özellikle Müslüman liderlerin yaşanan zulümlere sessizliği ve seyirci kalması gayretullaha dokunuyor. Güçlerinizi birleştirerek bir araya gelin ve bu zulme son verecek adımlar atın."

"Gazze'ye beka meselesi olarak bakmak zorundasınız"

Arı, "Unutmayınız ki siyonistlerin arzı mev'ud denilen planları ve bu coğrafya üzerinde emelleri vardır. Bu plana göre önce Gazze, sonra Fırat ile Nil arasındaki toprakları işgal etmeyi hedeflemektedirler. Gazze düşerse Türkiye, Mısır, Ürdün, Suriye, Irak ve İran düşer. Bu meseleye beka meselesi olarak bakmak zorundasınız. Unutmayınız bugün HAMAS kazanırsa, Türkiye, Mısır, Ürdün, Suriye, Irak ve İran kazanacaktır. Bir kez daha yüksek sesle haykırıyoruz ve diyoruz ki; ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın ve Müslüman kardeşlerimizin, Gazzeli annelerin, bacıların, çocukların ve mücahitlerin yanındayız." diye konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=