Lütfen bekleyin..



Peygamber Sevdalılarından Ramazan Bayramı mesajı: Buruk sevinç içindeyiz

08 Nisan 2024, 11:28 - Okunma: 393

Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Kenan Çaplık, başta Kudüs ve Mescidi Aksa olmak üzere, işgal altındaki bütün İslam beldelerinde yaşanan zulümlerden dolayı bayrama kavuşmanın buruk sevinci içinde olduklarını kaydetti.

Umut, sevinç, kardeşlik ve vahdet temennisiyle İslam ümmetinin Ramazan Bayramı'nı tebrik eden Çaplık, bayramın sıhhat, selamet ve ehl-i küffara karşı İslam ümmetinin uyanışına, dirilişine vesile olmasını diledi.

Ramazan Bayramı'na kavuşmanın buruk sevincini yaşadıklarını belirten Çaplık, "Gündüzlerini, oruçlu geçirip Kur'an tilaveti ve mukabele sünnetiyle süslediğimiz; gecelerini teheccüd namazı ve sahur ile bereketlendirdiğimiz; iftarlarımızı, eş, dost, akraba, fakir ve yetimlerle paylaştığımız; fitre, sadaka ve zekâtlarımızla fakirleri gözeterek malımızı arındırdığımız, bünyesinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni barından ayların ve gönüllerin sultanı mübarek Ramazan-ı Şerifleri geride bırakmanın hüznünü yaşarken, aynı zamanda da kıymetli ve bereketli bir ayın bitiminde bir Ramazan Bayramı'na daha kavuşmanın buruk sevinci içindeyiz." dedi.

"Ramazan Bayramı Allah tarafından müminlere ikram edilen ilahi bir hediyedir"

Ramazan Bayramının Allah'ın Müslümanlara bir hediyesi olduğunu vurgulayan Çaplık, "Allah Resulü (aleyhi-salâtu ve's-selâm) Medine’ye hicret ettikten sonra Medine’de kutlanan iki geleneksel bayramı kastederek 'Allah Teâlâ size, kutladığınız bu iki bayramın yerine, daha hayırlısını, Ramazan (Fıtır) Bayramı ile Kurban Bayramını hediye etti' buyurmuştur. Hadisi şeriften de anlaşılacağı gibi Ramazan Bayramı, bizzat Allah tarafından müminlere ikram edilen ilahi bir hediyedir.

Ramazan Bayramının sabahıyla ilgili Allah Resulü (aleyhi-salâtu ve's-selâm) şöyle buyurur: Bayram namazını kılıp dışarıya çıktıktan sonra bir münadi şöyle seslenir: 'Biliniz ki Rabbiniz sizleri bağışlamıştır. Haydi, evlerinize doğru (büyük sevinç ile) dönünüz! Bugün mükâfat günüdür. Bugün, sema âleminde mükâfat günü olarak ilan edilir." diye konuştu.

Çaplık, bayramın Ramazan ayının sonunda mutluluğu, sevinci doruğa çıkartmanın vakti, kırgınlıkların bırakıldığı, büyüklerin ziyaret edilip ellerinden öpüldüğü, küçüklerin sevindirildiği, yetim ve öksüzlerin başının okşandığı, Yusufilerin unutulmadığı, şehidlerin yâd edildiği, muhacirlere özlem duyulduğu manevi bir zaman dilimi olduğunu kaydetti.

"Mazlum Müslümanların çile ve şehadetleri bayramlarımızın tadını kaçırıyor"

Başta Kudüs ve Mescidi Aksa olmak üzere, işgal altındaki bütün İslam beldeleri ve buralarda yaşayan mazlum Müslümanların; çileleri, açlıkları, muhaceratları ve şehadetleri bayramların tadını kaçırdığını belirten Çaplık, şöyle devam etti:

"İslam beldelerini idare edenlerin basiretsizlikleri, sorumsuzlukları, korkaklıkları ve mazlum Müslüman halklara sırtlarını dönmeleri acımızı büyütmektedir. Sözde idarecilerin bu umursamaz tutumları sorunlarımızı derinleştirmekte, küfrün necis ellerini üzerimizde etkili kılmakta ve projelerini üzerimizde gerçekleştirme zemini sunmaktadır."

"Müminler imani bilinçle karanlık mihrakları içimizden söküp atacaklardır"

Ümmetin izzetli evlatlarının her dönemde olduğu gibi bugün de küfrün necis ellerini kökünden kesmeye, alçakça projelerini etkisiz hale getirmeye her zamanınkinden daha fazla kararlı olduklarını ifade eden Çaplık, "Müminlerin bu onurlu kararlılıkları karşısında, küfür cephesi saldırılarını artırmakta ve kendi sonunu hızlandırmaktadır. Müminler, bayram coşkusunun verdiği şuurla; kardeşliği yeniden tesis ederek, Ensar ve Muhacir birlikteliği gibi bir imani bilinçle karanlık mihrakları içimizden söküp atacaklardır biiznillah." dedi.

"Bayram İslam ümmetinin uyanışına, dirilişine vesile olsun"

Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak, ümmetin kurtuluşunun İslam'ın hak çizgisinde olduğunu bildiklerini ifade eden Çaplık, son olarak şunları söyledi:

"Bu kutlu çizginin; Ramazan orucuyla, Kur’ani tefekkürle ve bayram bilinciyle beslenip büyütülmesi esas gayemizdir. Oruç ile manevi olarak donandığımız, Kur’an mukabeleleriyle şuurlandığımız ve bayram güzelliğiyle birlikteliğimizi taçlandırdığımız bu süreçte ümmetin imani uyanışının daimi olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz.

Umut, sevinç, kardeşlik, vahdet temennisiyle İslam ümmetinin, Peygamber Sevdalısı halkımızın Ramazan Bayramını tebrik eder; bayramın sıhhat, selamet ve ehl-i küffara karşı İslam ümmetinin uyanışına, dirilişine vesile olmasını dileriz." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=