Lütfen bekleyin..



Kabristanlarda yoğun yağmura rağmen arefe günü yoğunluğu

09 Nisan 2024, 16:20 - Okunma: 390

Yakınlarını kaybeden vatandaşlar, Ramazan Bayramı öncesi yoğun yağmura rağmen kabristanlara akın etti.

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan bir Ramazan ayını daha geride bırakan vatandaşlar Ramazan Bayramı arefesinde, yağan yağmura rağmen günün erken saatlerinde kabristanlara akın ederek yakınlarını ziyaret etti.

Kent merkezinde bulunan asri mezarlıklara giderek vefat eden yakınlarını ziyaret eden vatandaşlar, kabristanda Yasin ve Fatiha surelerini okuyarak sadaka dağıttı.

"Fırsat buldukça mezarlık ziyareti yapıyoruz"

Mezarlık ziyaretine kardeşleriyle beraber geldiklerini belirten İlham Çelik, "Bugün arefe günü ve babamın, annemin ve ninemin mezarlarını ziyaret edip Fatiha okuduk. Buraya kardeşlerim ve bacımlarımla beraber gelip ölmüşlerimize dua atik. Her zaman fırsat bulamadığımız için ara sıra mezarlık ziyaretini yapıyoruz. Allah herkesin ölmüşüne rahmet etsin." ifadelerini kullandı.

"Allah herkesin ölmüşüne rahmet etsin"

Yağmura rağmen kabristan ziyaretlerini yaptıklarını ifade eden Faik Çelik, "Bugün Ramazan ayının son günü ve arafe günüdür. Yakınlarımızın mezarlarını ziyaret edip dua ettik. Bu yağmurlu günde tüm ölmüşlerin ruhuna Fatiha süresi okuduk. Allah herkesin ölmüşüne rahmet etsin. Başta Gazze olmak üzere bütün Müslümanların kurtuluşuna vesile olmasını diliyoruz." şeklinde konuştu.

"En son geleceğimiz ev mezarlık"

Eşinin ve akrabalarını mezarını ziyaret eden Havva Altsoy ise özellikle gençlere tavsiyelerde bulunarak şunları söyledi:

"Mezarlığa geldim Yasin okudum. Kur'an okudum. Hem kendimize hem de herkessin bağışlanması için Allah'a dua ettim. Bugün güzel ve hayırlı bir gündür. Buradan diğer mezarlıklarda bulunan akrabalarımızın da mezarlarını ziyaret edeceğim için tek başıma geldim. Eşim burada olduğu için her Perşembe günleri mezarlığa geliyorum. Amcam ve birçok akrabamın da mezarı buradadır. Hava yağmurlu da olsa hepsini ziyaret etmeye çalışacağım. Gençlere ve herkese tavsiyem en son geleceğimiz ev mezarlık yani burasıdır. Daha erken ve geç olmadan herkesin namazlarını kılmalarını, Kur'an okumalarını ve dinlerini öğrenip ona göre yaşamalarını tavsiye ediyorum." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=