Lütfen bekleyin..



Batman'da 21 Nisan'da "Mevlid-i Nebi" etkinliği düzenlenecek

15 Nisan 2024, 11:48 - Okunma: 284

Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman'da yapılacak olan "Cihad Önderi Hz. Muhammed (sav)" temalı "Mevlid-i Nebi" etkinliği öncesi basınla bir araya gelerek bilgilendirmelerde bulundu.

Yerel ve ulusal basın temsilcilerinin katıldığı toplantıda Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörü Feyzi Aydın bir açıklama yaptı.

21 Nisan Pazar günü otogar yanı Mevlid Alanında saat 14.00'te "Mevlid-i Nebi" etkinliği düzenleyeceklerini aktaran Aydın, 5 gün boyunca, Batman'ın 6 noktasında etkinliğin tanıtımı için stantlar açacaklarını, etkinlik öncesi halka Peygamberin hayatını konu alan kitap dağıtacaklarını belirtti.

Halkı etkinliğe davet eden stantlar açacaklarını dile getiren Aydın, bu konuda basının da desteklerini beklediklerini kaydetti.

Şehrin dört bir tarafına billboard, dijibord, afiş ve etkinliğe davet eden brandalar astıklarını belirten Aydın, halkın pazar günü yapılacak etkinliğe gelebilmesi için şehrin 24 farklı noktasında ücretsiz araç kaldıracaklarını söyledi.

Feyzi Aydın

"Sevdalılar salâvat ve tekbirlerle yeri ve göğü inletecek"

Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed'i anlama ve sünnetini yaşama adına yurdun farklı noktalarında etkinliklerin düzenleneceği kutlu bir mevsime girdiklerini belirten Aydın, "Meydanlar Muhammedî sevda ile dolup taşacak, sevdalılar salâvat ve tekbirlerle yeri ve göğü inletecek. Yüzbinler Cihad Önderi HZ. Muhammed'i (sallallahu aleyhi vesellem) tanıyacak. Mevlid-i Nebi etkinlikleri kapsamında bu seneki temamızı, 'Cihad Önderi Hz. Muhammed (sav)' olarak belirlemiş bulunuyoruz." dedi.

"İnsanlık adalete, özgürlüğe, barış ve huzura susamış"

Temalarının Cihad olduğuna işaret eden Aydın, "Çünkü İslam âlemi, İslam ümmeti ve dünyanın diğer halkları despot, zalim güçlerin insafına mahkûm olmuşlardır. İnsanlık adalete, özgürlüğe, barış ve huzura susamış olup büyük bir arayış içindedir. Korumasız, sahipsiz, mazlum kadın ve çocukların gözleri bir kurtarıcı beklentisi içinde, kalpleri kurtuluş umuduyla çarpmaktadır." diye konuştu.

"O'nun yolu direniş ve zulme kıyam yoludur"

"Kuşkusuz bu kurtarıcı Hazreti Muhammed sallallahu aleyhi vesellemdir." diyen Aydın, "Herkes O'nun rehberliğine teslim olmak zorundadır. Çünkü O'nun yolu direniş ve zulme kıyam yoludur. Adalet ve hakkı hâkim kılma yoludur. Mazlumları, ezilenleri adalet ve özgürlüğe kavuşturacak, haklıların hakkını verecek tek yol Peygamberin yoludur. Hazreti Muhammed'in rehberliği ancak dünyaya adalet ve barışı getirir, hak ve hakikati üstün kılar." ifadelerini kullandı.

"Batman etkinliğimiz 21 Nisan Pazar günü saat 14.00'te olacak"

Türkiye genelinde düzenleyecekleri etkinlik yerleri ve tarihleri hakkında bilgi veren Aydın, şöyle devam etti:

"21 Nisan Pazar Batman ve Van, 27 Nisan Cumartesi Adana, 28 Nisan Pazar Diyarbakır ve 5 Mayıs Pazar İstanbul. Batman etkinliğimiz 21 Nisan Pazar günü saat 14.00'te otogar bitişiğindeki Mevlid alanında olacak. Etkinliğimizle alakalı tüm izinler Batman Valiliğinden alınmıştır. Batman belediyesine bir dilekçe ile alanda seyyar WC, seyyar protokol sahnesi ve katılımcıların etkinlik alanına gele bilmelerinde kolaylık sağlansın diye belediye otobüslerinde yararlanmak için belediyeye gerekli müracaatta bulunduk."

"Peygamberimizin hayatını konu alan kitaplar hediye edilecek"

Açıklamasının devamında Aydın, "Yarın günü saat 17.00'de Atatürk Parkında toplanıp Diyarbakır Caddesindeki esnaf ve vatandaşlar canlı gül ile etkinliğe davet edilecek. Bayan üyelerimiz aynı gün kadın doğum hastanesindeki hastaları canlı gül ile etkinliğe davet edecekler. Cuma gününden itibaren etkinliğin tanıtımını yapmak için anons araçlarımız pazar gününe kadar sesli anonslar yapacaklardır. Cuma günü tüm camilerde cuma namazından sonra vatandaşlara el ilanıyla beraber Peygamberimizin hayatını konu alan kitaplar hediye edilecek." ifadelerini kullandı.

Pazar günü vatandaşların sorunsuz bir şekilde etkinliğe gelebilmeleri için Batman'da 24 noktada ücretsiz araç kalkış noktalarından halkın alana getirileceğini belirten Aydın, şimdiden tüm halkı erkek, kadın, genç, yaşlı, çocuk demeden yüzbinler halinde meydanı doldurmaya davet ettiklerini kaydetti. (İLKHA)

peygamber-sevdalilari-mevlid-i-nebi-etkinligi.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=