Lütfen bekleyin..



Batman "Mevlid-i Nebi" etkinliğine hazır

21 Nisan 2024, 11:16 - Okunma: 229

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenecek olan "Cihad Önderi Hz. Muhammed (sav) temalı Mevlid-i Nebi etkinliğinin tüm hazırlıkları tamamlandı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü tarafından "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" programı kapsamında gerçekleştirilecek Mevlid-i Nebi etkinliği dolayısıyla kentte adeta bayram havası yaşanıyor.

Bugün saat 14.00'te yapılacak etkinlik öncesi Vakfın üyeleri tarafından alandaki tüm hazırlıklar tamamlandı. Peygamber âşıkları, saatler öncesinden etkinlik alanına gelmeye başladı.

Alanda "La İlahe İllallah Muhammed Resulullah" yazılı büyük Tevhid ve Filistin bayrakları asıldı. Ayrıca Kürtçe, İngilizce, Türkçe ve Arapça dillerinde Batman Mevlid Alanı'na hoş geldiniz pankartı asıldı.

Etkinlik alanındaki bir binaya Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde ile Selahaddin-i Eyyubi'nin posterleri asıldığı görüldü.

Alana ulaşımın rahat sağlanması amacıyla Vakıf tarafından kentin 24 ayrı noktasından alana düzenlenen ücretsiz seferlerle vatandaşın etkinliğe gelmesi sağlanıyor.

Yoğunluğun oluşmaması nedeniyle yaklaşık bir kilometre mesafede araçlardan inen vatandaşlar yaya olarak alana geliyor.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı etkinlikte Muhammed-i âşıklar, Batman Mevlid Alanı'nın etrafında kurulan polis kontrol noktalarından geçtikten sonra alana girebiliyor.

Programda çok sayıda polis görev yaparken, Peygamber Sevdalıları tertip komitesi de yaklaşık bin kişilik bir ekip görevlendirdiği aktarıldı. Bu görevliler alan içinde ve dışında hazır bulunuyor.

Etkinlik esnasında izdihamın yaşanmaması için kadın ve erkekler için alana ayrı giriş kapıları konuldu. Burada görevliler tarafından vatandaşların alana rahat bir şekilde girişleri sağlanıyor.

Etkinliğin Rehber TV tarafından canlı olarak yayınlanacağı bildirildi.

Seyyar baz istasyonlarının yerleştirildiği etkinlik alanına kalabalık nedeniyle dev bir ekran da kuruldu.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından alanda kurulan çadırlarda kermesler açıldı.

Alanda sağlık sorunları içinse sağlık çadırı kuruldu. Etkinlik alanında ambulans, doktor ve çok sayıda sağlık personeli hazır bulunuyor. Ayrıca, çocuk kayıplarına karşı da alanda bir çadır kuruldu.

Vakfın tertip komitesi tarafından halka dağıtmak için alana çok sayıda su taşındı. Etkinlik öncesi toplanan halka marş ve ilahiler dinletiliyor. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Dua: Rabbimize Sığınmanın Sözlü İfadesi” konusu işlendi...
Batman'da ortaokul ve lise hafız öğrencileri 'Genç Nida Hafızlık Ya..
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=