Lütfen bekleyin..



Peygamber Sevdalısı halktan Peygamber Sevdalıları Vakfı'na teşekkür

25 Nisan 2024, 11:40 - Okunma: 206

Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan vatandaşlar, programı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı'na teşekkürlerini iletti.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından 21 Nisan Pazar günü Batman'da "Cihad Önderi Hazreti Muhammed" temalı mevlit etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Batman halkının yanı sıra çevre il ve ilçelerden katılım sağlayan Peygamber Sevdalıları, bu tür etkinliklerin toplum üzerinde oluşturduğu manevi etkiye dikkat çekerek böyle geniş katılımlı bir organizasyonu tertipleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı'na teşekkür etti.

Programa Siirt'ten katılım sağlayan Hüseyin Dayanan, "Peygamber Aleyhisselatu Vesselam'ın doğumunu anmak, O'nu zikretmek gerçekten insana huzur ve mutluluk veriyor. Bu etkinliği düzenleyen Peygamber Sevdalıları'ndan Allah razı olsun. Binlerce kişiyi meydanlara toplayıp böyle bir etkinlik düzenleyerek Resulullah'ın ahlakını ve hayatını tekrardan bizlere hatırlatıyor." dedi.

"Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Allah razı olsun"

Bugün toplumda ahlaki bir yozlaşmanın olduğunu ve gençler için en doğru profilin Peygamber Aleyhisselatu Vesselam ve O'nun alemlere örnek şahsiyeti olduğunu ifade eden Dayanan, "Müslümanlar olarak Peygamber Aleyhisselatu Vesselam'ın hayatına, ev ve iş ahlakına, ümmetiyle olan münasebetine bakıp kendimize örnek aldığımız zaman inşallah toplumdaki yozlaşmayı da kısa sürede halledeceğiz. Gençlerin yegâne önderi Peygamber Aleyhisselatu Vesselam'dır, onun yolundan ilerleyeceğiz ve bunu çevremizdekilere anlatmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

"Yeryüzünde bu etkinlikten daha güzel ne olabilir ki?" ifadeleriyle yaşadığı heyecanı paylaşan Abdulvahap Şahin, "Bu etkinliği düzenleyenlerden Allah razı olsun. Bu tür etkinlikler bizim ve çocuklarımızın günah ve yanlışlardan arınmamız içindir. Bizler de internet ortamlarında zamanlarını geçiren çocuklarımızı İslam'a, kurtuluş yoluna yönlendirmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Mahmut Süleyman ise, "Bir genç olarak Peygamber Efendimizin mevlit etkinliğine katılıyorum. Bu tür etkinlikler Peygamberimizi daha fazla tanıyıp O'nu daha fazla anlamamıza vesile oluyor. Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Allah razı olsun." diye belirtti.

"İnsanların İslam'ı tam anlamıyla anlayabilmesi için bu tür etkinlikler yapılmalı"

Mevlit etkinliğine çocuklarıyla geldiğini ve çok sevinçli olduğunu dile getiren Eyüp Demir, "Allah bizi O'nun yolundan ayırmasın. Bu günleri gördüğümüz için şükürler olsun. İnsanların İslam'ı tam anlamıyla anlayabilmesi için bu tür etkinlikler yapılmalı. Burada kadın ve erkekler ayırılmış, bunun televizyon ve filmlerde de gözetilmesi lazım." ifadelerine yer verdi.

Bu coşkuyu yaşamak için yola çıktığını söyleyen Hamza Eren, "Allah bizleri bu coşkudan ayırmasın" temennisinde bulunarak şunları söyledi:

"Allah Resulü'nü anmak, tanımak ve bu davada yol alabilmek için bu etkinlikler gerekli. Bu etkinliğe emek sarf eden kardeşlerimizden Allah razı olsun, teşekkür ederiz. İnsan; andığı, anıldığı veya bu yolda harekete geçtiği sürece vardır. Allah Resulü'nü tanımayan hayatını boş geçiriyor demektir. Bu etkinliği görenler, 'ne yapıyorlar ne amaçlıyorlar' diye beyinlerinde bir çağrıştırma yapıyordur muhakkak. Bilhassa gençler Allah Resulü'nün hayatını okuma, anma yolunda bir çaba sarf ettiklerine inanıyorum. İnşallah devamlı olur. Emeği geçenlerden Allah razı olsun."

"Böyle bir coşkulu ortam insanları heyecanlandırıyor, inşallah devamı gelir"

Mardin'in Midyat ilçesinden etkinliğe katılım sağlayan Yusuf Kaçmaz, "Böyle bir coşkulu ortam insanları heyecanlandırıyor. İnşallah her sene bu şekilde olur. Hem Filistin halkını unutmamak hem Peygamber sevdasını doruklara ulaştırabilmek için güzel bir program. İnşallah devamı gelir." dedi.

Kaçmaz, "Eğer Peygamberin yolunda gidersek hiçbir zaman şaşmayız. Çünkü Peygamberin yolu Allah'ın yoludur. Şu an ki gençlik uyuşturucudan, bin bir türlü beladan kurtulabilmesi için tek çare Peygamber yoludur. Ondan ayrılmamak, Kur'an ve Hadis dışına çıkmamak lazım." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Milletvekili Serkan Ramanlı, siyonist işgal rejimi tarafından Kudü..
Cuma Hutbelerinde “Dua: Rabbimize Sığınmanın Sözlü İfadesi” konusu işlendi...
Batman'da ortaokul ve lise hafız öğrencileri 'Genç Nida Hafızlık Ya..
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=