Lütfen bekleyin..



Madde bağımlılığından kurtulan genç: Bu illete kötü arkadaşlar yüzünden bulaştım

22 Mayıs 2024, 13:52 - Okunma: 372

İstanbul'dayken henüz küçük yaşlarda edindiği kötü arkadaş çevresi yüzünden madde bağımlılığına bulaşan genç, HÜDA PAR üyesi gençler sayesinde bağımlılıktan kurtulduğunu belirtti.

Batman'da ikamet eden 32 yaşındaki Bilal Acet, uyuşturucu bataklığına düşen binlerce gençten yalnızca biri.

Evli ve üç çocuk babası olan Acet, uzun yıllar kullandığı madde bağımlılığından nasıl kurtulduğunu, yaşadığı sıkıntıları ve pişmanlıklarını İLKHA muhabirine anlattı.

Uyuşturucu kullanmaya henüz küçük yaşlarda başladığını, bunda da kötü arkadaş çevresinin etkili olduğunu belirten Acet, uyuşturucu yüzünden hem ailesinin hem de kendisinin büyük sorunlar yaşadığını ifade etti.

Uyuşturucunun aklı esir aldığını, kişiyi tasmalı bir hayvana dönüştürdüğünü vurgulayan Acet, uyuşturucu temin etmek için çocuğunun böbreğini satan insanlara bile şahit olduğunu kaydetti.

Vicdanını yaralayan bazı durumlarla karşılaştıktan sonra uyuşturucu illetinden kurtulmanın yollarını aradığını, bunu da Allah ile bağ kurmakla olduğunu anladığını dile getiren Acet, uyuşturucu kullanırken bile Allah'a sık sık bağımlılıktan kurtulmak için dua etmeye başladığını söyledi.

Yaptığı dualar sayesinde Allah'ın karşısına HÜDA PAR üyesi gençleri çıkardığını, bu gençlerin uyuşturucu bataklığından kurtulmasında büyük etkisinin olduğunu ifade eden Acet, arkadaşlık yaptığı HÜDA PAR'lı gençler sayesinde hayattan tat almaya başladığını ve hayatı niçin yaşaması gerektiğini anladığını belirtti.

"Uyuşturucuya başlamamdaki süreç arkadaş ortamıydı"

Acet, "27 sene İstanbul'da yaşadım. Bu sürede uyuşturucu bağımlısı bir gençtim. Bu bağımlılık sürecinde bela, musibet, sıkıntılar, aile sıkıntıları da beraberinde geldi. Uyuşturucuya başlamamdaki süreç tabi ki arkadaş ortamıydı. Anne ve baba nasihatini arka planda tutarak arkadaşlara özenmemle bu süreç başladı. Uyuşturucu bağımlısı gençlerin uyuşturucu illetine düşmemesi için başta türbin liderleri dediğimiz ağabeylerin önemli bir rol oynaması gerekir. Çünkü bulunduğum arkadaş ortamında bunlar benim özenmeme sebep olmuştu." dedi.

"Gençler kullandıkları kimi uyuşturucu maddeyle ölüme davetiye çıkarıyorlar"

Esrar ile uyuşturucuya başladığını, daha sonra bunu ilerlettiğini dile getiren Acet, "İşin tehlike boyutuna gelmeden kurtulduk, vesile olanlar oldu. Uyuşturucuya düşen gençler kullandıkları kimi uyuşturucu maddeyle ölüme davetiye çıkarıyorlar. Allah'a hamd olsun ki bu bize nasip olmadı. 8-10 sene arasında uyuşturucu kullandım. Etraftaki nasihatleri bertaraf edecek bir ruh hali içerisindeydim. Aile fertlerinin, iyi insanların yaptığı nasihatler hiçbir şekilde kulağıma işlemiyordu." diye konuştu.

"Gözüm kördü, uçuruma doğru koşuyordum"

Uyuşturucu kullandığı dönemde önemli sıkıntılar yaşadığını vurgulayan Acet, şöyle devam etti:

"Beni en çok seven, nasihat eden ailem çok sıkıntı çekti. İyi niyetle uzatılan hiçbir eli tutmuyordum. Gözüm kördü, o şekilde uçuruma doğru koşuyordum. Artık nefsi tatmin etmeyen uyuşturucuyu bırakıp bu kez nefsi azdıran uyuşturucu maddesi aramaya başladım. Farklı uyuşturucu maddeyle tanıştım. Bu süreçte topluma, ailene verdiğin zararın haddi hesabı yok. Anne ve baba gece çocuklarını sokaklarda arıyor. Karakoldan karakola gidiyorlar. AMATEM AMATEM dolaşıyorlar."

"Gözümün önünde ölen insanlar oldu"

Uyuşturucudan kurtulma serüvenini anlatan Acet, "Uyuşturucu beraberinde kavgalar, yaralanmalar getirdi. Gözümün önünde ölen insanlar oldu. Bir babanın küçücük kızıyla uyuşturucu satın almaya gelmesi beni derinden etkiledi. Dünyayı insanın hizmetine sunan Allah'a karşı kendimi ihanet etmiş gibi hissediyordum. Babanın bebeğiyle uyuşturucu satın alması benim hüngür hüngür ağlamama sebep oldu. Uyuşturucu için hanımını gözünden çıkaran insanlara şahit olduk. Sırf uyuşturucu temin etmek için çocuğunun böbreğinden vazgeçen insanlara şahit oldum." ifadelerini kullandı.

"Uyuşturucu seni tasmalı bir hayvanın haline dönüştürüyor"

Uyuşturucunun bataklığın dip alası olduğunu belirten Acet, "Çünkü aileyi, nesli yok ediyor; Aklı, iradeyi çalıyor. Seni tasmalı bir hayvanın haline dönüştürüyor. Tasma uyuşturucuyu buraya sokanların elinde. Kendileri sefa sürerken kullananlar cefanın dip alasını yaşıyor. Vicdanımı yaralayan bazı resimlerle karşılaştıktan sonra kurtuluşun Allah ile bağ kurmakla olduğunu anladım. Babamın kıldığı namazlar, ettiği nasihatler bir yerden sonra bende etki oluşturdu. Kafam güzelken Allah'a hep şu duayı ediyordum. Diyordum ki, 'Ya Rabbi senden başka tutunacak dalım, gidecek kapım, eğilecek başım yok. Ya Rabbi bu kulunu gör.' Uyuşturucuya bulaşanlar bu duayı sürekli yapsınlar. Çünkü dua en büyük silah, yardımcıdır." dedi.

"HÜDA PAR'lı gençlerle tanıştıktan sonra hayattan lezzet almaya başladım"

Yaptığı dualar sayesinde Allah'ın kalbine hidayet tomurcuklarını yeşerttiğini ve Allah'ın karşısına salih insanları çıkardığını ifade eden Acet, şunları söyledi:

"Tek başıma bu işin içinden çıkmak zordu, imkansızdı. Allah Teala bu süreçte HÜDA PAR'lı gençlerle tanışmamı nasip etti. Onlarla tanıştıktan sonraki süreç bambaşka bir süreçti. Hayattan tat almaya, lezzet almaya başladım. Hayatı niçin yaşamam gerektiğini anladım. Kime kulluk etmem gerektiğini anladım. Çünkü uyuşturucu bataklığında sadece tacirlere kulluk ediyordunuz. Özgürlük Allah'a kul olunca olduğunu anladım. Tabi bu bilinci bana veren HÜDA PAR gençlik kollarının büyük etkisi oldu."

"Onlarla tanıştıktan sonra, onlar hakkında ne kadar yanılgıya düştüğümü anladım"

HÜDA PAR üyesi gençlerin telkinleriyle iradesini kullanıp tedavi görmesine gerek kalmadan uyuşturucu illetinden kurtulduğunu anlatan Acet, "Tabi etrafınızdaki insanların temiz olması şartıyla uyuşturucuyu bıraktım. Daha sonra HÜDA PAR üyesi gençlerin vesilesiyle manevi hayata yönelişim oldu. Allah onlardan binlerce kez razı olsun. O süreçten sonra evlendim. Eşimde HÜDA PAR'lıdır. Ben normalde tam zıttıydım, karşıt görüşlüydüm. Onlara ters gözle bakıyordum. Onlarla tanıştıktan ve o ihlası, samimiyeti gördükten sonra onlar hakkında ne kadar yanılgıya düştüğümü anladım. Daha sonra çocuklarım oldu. Şu anda çok mutlu, huzurlu bir hayat sürüyorum." şeklinde konuştu.

"Temiz insanlarla oturup kalkarsanız bu işin üstesinden gelirsiniz"

Konuşmasının sonunda madde bağımlısı gençlere çağrıda bulunan Acet, şu ifadeleri kullandı:

"Eğer özgürlüğü arıyorlarsa Allah'a olan borçlarını sürekli akıllarına getirip Allah'a dua etsinler. O illeti kesinlikle bırakabilirler. Bunun tek çaresi etrafınızdaki o çürük elma dediğimiz takımı diskalifiye edip, tertemiz elmaları kasanın içine yerleştirmeleri lazım. Zor değil, etrafımızda bir sürü ihlaslı insan var. Etrafımızı temizlememiz lazım. Temiz insanlarla oturup kalkarsak bu işin üstesinden gelirsiniz. İrademizi, aklımızı uyuşturucu tacirlerine vermeyelim. Kurtuluş reçetem Allah'la kurduğum bağdan geliyor. HÜDA PAR'ın içinde bir sürü uyuşturucu kullanıp bırakan gençlerle tanıştım. Onların da aynı serüvenle tanıştıklarına şahit oldum. Etrafımızı temizlemek şartıyla Allah'a çokça dua edip yalvarırsak bu işin üstesinden geliriz." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da Kurban Bayramı arefesinde kabristan ziyaretinde bulunan vatan..
Kurban Bayramı'nda yerine getirilen sünnetlerden biri olan teşrik tekbi..
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye'deki tüm illerin bayram na..
Cuma Hutbelerinde “İnsanı İhya, Toplumu İnşa Eden İbadet: Hac” konusu işlen..
Kurban Bayramı vesilesi ile bir mesaj yayımlayan Batman Bağımsız Gazetecile..
Kurban Bayramı vesilesi ile bir mesaj yayımlayan Batman Bağımsız Gazetecile..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=