Lütfen bekleyin..



Batman'da Kur’an'ı hatmeden 28 çocuğa taç giydirilip, diplomaları verildi

29 Mayıs 2024, 15:52 - Okunma: 983

Peygamber Sevdalıları Yarım Elma Çocuk Bahçesi bünyesinde Kur’an eğitimi alan 4-6 yaş arası 28 çocuğa Kur’an-ı Kerim’i hatmettikleri için diploma verilerek taç giydirildi.

Batman'da 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik temel dini bilgiler alanında eğitim veren Peygamber Sevdalıları Yarım Elma Çocuk Bahçesi, kız ve erkek çocuklardan oluşan 28 çocuk 8 aylık eğitim süreci sonrası düzenlenen programla çocuklara belge ve hediyelerini verdi.

Batman merkez Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe çocuklar, eğitmenleri ve aileler katıldı.

Yılsonu programında bir konuşma yapan Peygamber Sevdalıları Yarım Elma Çocuk Bahçesi hocalarından Serpil Bereketli, 8 ay süreyle verilen eğitimin önemine ve ailelere tavsiyelerde bulundu.

"Çocuklarımız her birimizin evlerini harabe olmaktan çıkartacak"

Bereketli, "Peygamber efendimiz bir Hadis-i Şerif'lerinde 'Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğretendir' başka bir Hadis'te ise 'İçerisinde Kur'an okunmayan ev harabe bir av gibidir 'diye buyurmaktadır. İşte bu çocuklarımız her birimizin evlerini harabe olmaktan çıkartacak ve köşklere çevirecektir inşallah. Kur'an-ı Kerim öğrenme, temek dini bilgiler, inanç esasları, ibadet, güzel ahlak, adabı muaşeret kuralları, Peygamber efendimizin hayatını öğrenmek mesleği ve görevi ne olursa olsun her Müslümanı öğrenmesi gereklidir." ifadelerini kullandı.

"Öğrendikleri Kur'an'ı Kerim'i unutmamaları için gayret gösterin"

"Hiçbir anne ve baba, çocuğuna güzel ahlaktan daha büyük miras bırakmamıştır." diyen Peygamberin ümmetiyiz şeklinde konuşmasına devam eden Bereketli, "Allah'u Teâlâ'nın insanlara verdiği en büyük nimetlerden bir tanesi de hiç şüphesiz evlatlarımızdır. 'Dünya hayatının süsü ve ziyneti ve aynı zamanda dünya hayatının imtihanı ve emanetidirler.' Bizlere düşen bu emanetleri en güzel şekilde eğitmektir. Bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınızı, bugünden sonra bizler sizlere emanet ediyoruz. Öğrendikleri Kur'an-ı Kerim'i unutmamaları için gayret göstermenizi istiyoruz." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından, miniklerin okudukları ilahiler, şiir ve sergiledikleri oyunlarla devam eden etkinlik, çocuklara karnelerinin verilmesiyle sona erdi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
2024-Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nun ilan edilm..
Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş, yaz kurslarında çocuklara sadece Kur'an..
Batman Üniversitesi tarafından 24-25 Ekim 2024 tarihlerinde düzenlenmesi pl..
Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Batman Şube Başkanı Şehmuz Ö..
Batman Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü ile Hasankeyf..
2024 emekliler yılı kapsamında Batman Üniversitesi ve Sosyal Güvenlik Kurum..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=