Lütfen bekleyin..



Molla Enver Kılıçarslan'dan ailelere çağrı: Çocuklarınızı medrese eğitimine gönderin

30 Mayıs 2024, 10:40 - Okunma: 595

Toplumda İslam kültürünü ve eğitimini taşımada önemli rol üstlenen, ilim yuvaları olan medrese kayıtlarının başladığını belirten İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, ailelere çocuklarını medreselere göndermeleri çağrısında bulundu.

Aileleri medreselere sahip çıkmaya çağıran Kılıçarslan, medreselerin toplumun ıslahında önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.

Çocuklarına İslami ilimlerin öğretilmesine sebep olan anne ve babalara kıyamet gününde Allah tarafından taç giydirildiğini belirten Kılıçarslan, ilmin önemine işaret etti.

Kılıçarslan, "Allah Teala, Kur'an'ı Kerim'de 'Ey iman edenler, kendinizi ve ehlinizi ateşten koruyun ki, onun yakıtı insanlar ve taşlardır' buyurmaktadır. Hazreti Ömer de 'Ya Resulullah kendimizi ve ailemizi nasıl koruyacağız' deyince, Resulullah da 'Onlara tebliğ edeceksiniz, Allah'ın emirlerini hatırlatacaksınız. Çocuklarınıza ise Kur'an'ı öğretip İslami eğitim vereceksiniz' şeklinde cevap veriyor. Bir hadisi şerifte, 'Çocuklarını ilim öğrensinler diye medreseye gönderen anne ve babalara Allah kıyamet gününde bir elbise veriyor ve başlarına ise taç giydiriyor. Bunlar dünyadan daha hayırlıdır' deniliyor." ifadelerini kullandı.

Molla Enver Kılıçarslan

"Çocuklarınızı ilim öğrenmeye gönderin ki hem onlar hem de toplum ıslah olsun"

Memleketin pek çok yerinde medreselerin açıldığını, buralarda İslami ilimlerin öğretildiğini vurgulayan Kılıçarslan, "Doğu ve Güneydoğu ile Batı da birçok yerde medreselerimiz mevcuttur. Ailelerimizden isteğimiz çocuklarını buralardaki medreselere ilim öğrenmeye göndersinler. Çocuklarımız kıyamet gününde boğazımıza yapışıp bizi cehenneme sürüklememeleri için anne ve babaları olarak onlara sahip çıkmalıyız. Onlara Kur'an ilmini öğretelim. Bugün cadde ve sokaklarımızın ne halde olduğunu görüyoruz. Çocuklarımıza sahip çıkmazsak uyuşturucu satıcıların eline düşebilir, kötü yollara girebilirler. Bundan dolayı çocuklarımızı medreselere gönderelim ki, öğrenecekleri ilimler sayesinde hem onlar ıslah olsunlar hem de çevrelerini ıslah etsinler." dedi.

"Hem kızlar hem de erkekler için medreselerimizde kayıtlarımız başlamıştır"

Konuşmasının devamında Kılıçarslan, şunları söyledi:

"Medreselerdeki hocalarımız, insanları kötü düşüncelerden uzak tutmak, İslam'ın emrettiği şekilde hareket etmelerini sağlamak amacıyla millete hizmet için görev yapmaktadırlar. Tüm halka bu anlamda tavsiyelerde bulunuyoruz. Halkımıza hizmet için hazırız. Halkımızdan çocuklarını medreselere göndermelerini istiyoruz. Medreselere giden çok sayıda kişi var. Oraya gidenlerin nasıl bir ahlaka bürüdüklerini herkes görüyor. Hem kızlar için hem de erkekler için medreselerimizde kayıtlarımız başlamıştır. Halkımızdan da isteğimiz çocuklarını kötülüklerden korunmaları için medreselere göndermeleridir." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Cennet Vesilemiz, Aile Büyüklerimiz” konusu işlenecek...
Cuma Hutbelerinde “Müslüman Takva Sahibidir” konusu işlendi.
Mustazaflar Cemiyeti Batman Temsilciliği, 'Her gün aşura her yer Kerbel..
Muharrem ayının 10'uncu gününe denk gelen Aşura günü dolayısıyla açıkla..
Aile yapısının, kurumunun her geçen gün tehlikeye girdiğini, boşanma oranla..
Cuma Hutbelerinde “15 Temmuz: Milletimizin Destansı Zaferi” konusu işlenece..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=