Lütfen bekleyin..



Eğitimciler 'Öğretmenlik Meslek Kanunu' için toplandı

03 Haziran 2024, 13:05 - Okunma: 997

Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesi öncülüğünde bir araya gelen eğitimciler, meslek kanununda, bütün eğitim çalışanlarının statü ve unvan farkı gözetilmeksizin aynı haklara erişimlerinin mümkün hale getirilmesini ve özlük haklarının tanımlanmasını istedi.

Konuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasını okuyan Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkan Yardımcısı Ömer Toprak, Öğretmenlik Meslek Kanununun ayrıştırıcı değil kapsayıcı olması gerektiğini söyledi.

Kanunun eğitimcileri bölmemesi ve hakların yarım kalmama gerektiğini istediklerini ifade eden Toprak, "Uzun yıllar ihtiyaç haline gelen ve yıllarca talep ettiğimiz Öğretmenlik Meslek Kanunu, nihayet bundan iki yıl önce çıkarılmıştı. Ancak ne yazık ki çıkarılan kanun, bütün uyarılarımıza rağmen ihtiyacı karşılayacak şekilde düzenlenmemiş, daha ilk uygulamasında yetersizliği ortaya çıkmıştı. Kapsamı dar tutulmuş; şube müdürlerini, ilçe Milli Eğitim Müdürlerini, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarını, bakanlık ve eğitim müfettişlerini, şahsa bağlı uzmanları ve araştırmacıları kapsam dışı bırakan mevcut kanunun bir kısım maddeleri ise Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmişti." dedi.

"Eğitimciler ayrıştırılmamalıdır"

Bugünlerde yetersizliği açık ve iptal edilen maddeleri ile uygulama şansı kalmayan kanunun yeniden düzenlenmesi ve bu sefer kapsamı geniş, şiddete yaptırım içeren ve eğitimcilerin tamamını memnun edecek bir kanun tasarısının, TBMM gündemine gelmesini istediklerini belirten Toprak, "Biz, meslek kanununda, bütün eğitim çalışanlarının statü ve unvan farkı gözetilmeksizin aynı haklara erişimlerinin mümkün hale getirilmesini, özlük haklarının tanımlanmasını ve geliştirilmesini istiyoruz.

Biz, hedefler ve gerçekler bağlamında eğitimciyi ayrıştırmayan bütünleştiren, farklılaştırmayan eşitleyen, engellemeyen destekleyen; eğitimi ve eğitimciyi bütüncül, eşit, adil ve hakkaniyete uygun bir bakışla ele alan bir meslek kanunu içeriğinin oluşmasının mümkün ve elzem olduğuna inanıyoruz." diye konuştu.

"Kanun, ekonomik krize kurban edilmemeli"

Eğitimcinin hak ve yetkilerini genişleten, ona destek olan bir içerikle Öğretmenlik Meslek Kanunu konusundaki beklentinin karşılanması gerektiğini vurgulayan Toprak şöyle devam etti:

"Öğretmenlik Meslek Kanunu ekonomik krize kurban edilmemelidir. Ek ders ücreti artırılmalıdır. Uzman ve başöğretmenlik kıdem süreleri söz verildiği gibi 5 ve 10 yıl olmalıdır. Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası katmerli ceza haline getirilmemelidir. Birinci dereceye gelen bütün memurlara 3600 ek gösterge hayata geçirilmelidir. Kadroya geçen öğretmenler, kadrolu öğretmenliğin özlük haklarından faydalanmalıdır. Anayasal bir hak olan aile bütünlüğü teminat altına alınmalıdır. Sözleşmeli öğretmenlik ve öğretmen alımında mülakat kaldırılmalıdır. Yardımcı Hizmetler Sınıfı kaldırılmalı, memurluğa sınavsız geçişin önü açılmalıdır. İptal edilen Toplu Sözleşme İkramiyesine çözüm üretilmelidir. Kamudaki şeflerin maaş dezavantajları giderilmelidir." (İLKHA)







  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
2024-Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nun ilan edilm..
Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş, yaz kurslarında çocuklara sadece Kur'an..
Batman Üniversitesi tarafından 24-25 Ekim 2024 tarihlerinde düzenlenmesi pl..
Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Batman Şube Başkanı Şehmuz Ö..
Batman Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü ile Hasankeyf..
2024 emekliler yılı kapsamında Batman Üniversitesi ve Sosyal Güvenlik Kurum..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=