Lütfen bekleyin..



MÜSİAD Batman Şube Başkanı Özdemir: Tekstilde kalifiye eleman sorunu yaşanıyor

13 Temmuz 2024, 11:05 - Okunma: 2225

Önemli sorunlardan dolayı tekstil sektörünün olumsuz etkilendiğini belirten MÜSİAD Batman Şube Başkanı İrfan Özdemir, sektördeki en önemli sorunlardan birinin de kalifiye eleman sorunu olduğunu kaydetti.

Gizli ambargolar, lojistik sorunlar, maliyet artışı, tedarik sorunları ve ham madde eksikliği gibi konular nedeniyle tekstil sektörünün olumsuz etkilendiğini belirten MÜSİAD Batman Şube Başkanı İrfan Özdemir, sektördeki en önemli sorunlardan birinin de kalifiye eleman problemi olduğunu söyledi.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şubesi, MÜSİAD Genel Merkez Tekstil, Deri ve Hazır Giyim Sektör Kurulu Başkanı Fatih Canpolat’ın katılımıyla tekstil sektör kurulu toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan MÜSİAD Batman Şube Başkanı İrfan Özdemir, tekstil sektörünü tüm yönleriyle ele aldıklarını söyledi.

Gizli ambargolar, lojistik sorunlar, maliyet artışı, tedarik sorunları ve ham madde eksikliği gibi konular nedeniyle tekstil sektörünün olumsuz etkilendiğini ifade eden Özdemir, "Bununla birlikte sektörün en önemli sorunlarından biri de kalifiye eleman problemidir. Emeği yoğun olan tekstil sektöründe talep daralmasına rağmen personel arayışı had safhaya ulaştı. Bu konuda personel eğitimi ile ilgili projelere ihtiyaç var her geçen gün artan inovasyon ve teknolojiye rağmen sektör kalifiye eleman bulmakta zorlanıyor. Bu problem tekstil sektörünün geleceği açısından büyük bir tehlike oluşturmaktadır. Kalifiyeli personeller yetiştirmek için tekstil sektörü, kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte çalışmalı tekstlin her branşında eğitim kursları ve projeleri geliştirilmelidir." dedi.

Konuşmasının devamında Özdemir, "Batman tekstilinin bölgemizde daha fazla gelişmesi, tekstilde yatırımın, üretimin, ihracatın ve istihdamın artması için birlikte çalışacağız. Özellikle Batman’a ait tekstil markasının oluşması için çabalıyoruz. Tekstil markasının oluşması için yapılan her proje ve çalışmalarında destekçisiyiz. Sektör fark etmeksizin her zaman ve her yerde Batman'ımız ve bölgemizin gelişmesi için yapılan, yapılacak tüm çalışmaları destekliyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'daki kuyumcular, 2026'da altın fiyatlarında yeniden yukarı y..
HAKSİAD Batman Şube Başkanı Cemal Çetiz, asgari ücret artışının hem çalışan..
Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi ve yö..
Batman genelinde yürütülen vergi denetimleri, yıl boyunca sürdürülen çalışm..
Son bir yılda yüzde 100'ü aşan yükselişin, altını geleneksel alışverişl..
Un, odun ve maya fiyatlarındaki artış nedeniyle zor günler geçirdiklerini b..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=