Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR: Dicle EDAŞ işçilerine sahip çıkılmalı

06 Şubat 2016, 17:54 - Okunma: 2204

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Doğru, Dicle EDAŞ’ta çalışan 210 kadar taşeron işçisinin işten çıkarılmasına tepki göstererek işçilere sahip çıkılması ve sorunlarının acilen çözülmesi gerektiğini söyledi.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, Dicle EDAŞ’ta elektrik arıza, kaçak, açma ve kesme elemanı olarak çalışan 28’iBatman 'da bölge genelinde ise toplamda 210 taşeron işçinin işten çıkarılmasına tepki gösterdi.

“Ziver Özdemir işçilere sahip çıkmıştı”

Batman kamuoyunun, Dicle EDAŞ’ta taşeron işçisi olarak elektrik arıza ve elektrik onarım bakım (AOB)'da çalışanişçilere destek vermesi gerektiğini belirten Doğru, "Konu Nisan ayında,seçim öncesi gündeme geldiğinde Batman milletvekili ZiverÖzdemir işçilere sahip çıkmıştı. Şimdi ise başta iktidar partisi il teşkilatı ve milletvekilleriolmak üzere bütün partililerden ve kesimlerden bu konuda duyarlılık ve işçilere destek bekliyoruz. Sorun bir an önce çözülmelidir." dedi.

“İşsizlikte Türkiye’de ilk sıralarda yer alıyoruz”

Bölgenin son aylarda yaşanan çatışmalardan dolayı ekonomisinin dibe vurduğunu ve işsizliğin tavan yaptığını belirten Doğru, böyle bir ortamda taşeron işçilerinin işten çıkarılmalarının kabul edilemeyeceğini söyledi.

Doğru , “Bölgede son aylarda yaşanan çatışmalardan dolayı insanların ekonomik anlamda büyük bir sıkıntı yaşadığı, işsizliğin tavan yaptığı bir ortamda işten çıkarılmalar kabul edilemez. Ayrıca il olarak işsizlikte Türkiye’de ilk sıralarda yer alıyoruz. Bu duruma rağmen TPİC işçilerinin ardından Dicle EDAŞ taşeron işçilerinin de işine son verilmesi, Batman açısından tam bir talihsizlik ve sahipsizlik göstergesidir. Acilen sorunun çözülmesini bekliyor ve Batman kamuoyu adına bunu talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

huda-par-dicle-edas-iscilerine-sahip-cikilmali.jpg

huda-par-dicle-edas-iscilerine-sahip-cikilmali.JPG

huda-par-dicle-edas-iscilerine-sahip-cikilmali-001.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da petrol sahasında elektrik akımına kapılan bir işçi ölürken 2 ..
DEM Partili Siirt Belediyesi, halkın büyük tepkisini çekecek bir karara imz..
Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) talimatları doğrultusunda Batman Defterda..
Batman'da denetlenen 126 güzellik merkezinden 74'üne toplam 491 bin..
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Batman'da her geçen gün artan u..
Batman'da sıcakların giderek yükselmesi araçlarda klima kullanımını art..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=