Lütfen bekleyin..



Batman'da anız yangınlarında 22 milyon TL'yi aşkın ceza uygulandı

09 Aralık 2024, 11:35 - Okunma: 218

Batman'da anız yakmaya karşı mücadele, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerle sürdürülüyor.

2024 yılı itibariyle, anız yakanlara 2872 Sayılı Çevre Kanunu'nun 20'nci maddesi gereğince, her dekar için bin 933,95 TL idari para cezası uygulanmaya başlandı.

Ocak-Aralık 2024 dönemi boyunca, toplam 383 cezai işleme dayalı olarak 22 milyon 637 bin 794 TL'lik idari yaptırım uygulandı.

Anız yakmanın, yangın çıkarmak ve genel güvenliği tehlikeye atmak gibi suçlara yol açabileceğine dikkat çeken yetkililer, anız yakan 89 kişi hakkında da Türk Ceza Kanunu'nun 170'nci maddesi uyarınca Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulundu.

Batman'da anız yangınlarının önlenmesi amacıyla önemli adımlar atılıyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, anız yakanlara yönelik 5 yıl süreyle Yerel Kaynaklı Tarımsal Desteklemelerden men edilmesi yönünde bir komisyon kararı aldı.

Ayrıca, anız yangınlarıyla mücadele etmek ve saha kontrollerini gerçekleştirmek için iki teknik ekip oluşturularak, Silvan ve Bismil ilçelerinde ilgili kurumlarla koordineli çalışmalar yapılıyor.

Son yıllarda, anız toplama ve balyalama çalışmalarının artmasıyla önemli bir başarı elde edildiği belirtilirken, toplanan mısır anız sapları, biyokütle enerji tesislerinde ve hayvan yemi sanayisinde kullanılmaya başlandığı ifade edildi. Bu gelişme, hem ülke ekonomisine katkı sağlarken hem de anız yangınlarının önemli ölçüde azalmasına neden olduğu kaydedildi.

Batman'da tarımsal üretimin sürdürülebilirliği ve toprağın verimliliği için yapılan bu mücadele, çevre koruma ve yangın öncesi tedbirler açısından önemli bir dönüm noktasına işaret ettiği belirtildi. Yetkililer, toprağın biyolojik, kimyasal ve fiziksel yapısını koruyarak, Batman Ovasını anız dumanından arındırmak için gerekli önlemleri almaya devam edeceklerini belirtiyor.

Batman'da anız yangınlarında 22 milyon TL'yi aşkın ceza uygulandı

 

Kaynak: İLKHA

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da yenilenebilir enerjiyle hayata geçirilen proje, atıl su kuyul..
Batman'da hayata geçirilmesi planlanan 1100 dekarlık Tarıma Dayalı Sera..
Batman'ın Sason ilçesinde kültür mantarı hasadı başladı. Hazirana kadar..
Buğday ekimine başlayan çiftçiler, yağışların yetersizliği ve yükselen gird..
Batman'da pamuk veriminin çevre illere göre yüzde 50 daha yüksek olduğu..
Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol görevlileri, öğrencilerin s..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=