Lütfen bekleyin..



Ağız ve diş sağlığı merkezinde tedaviler başladı

01 Ocak 2025, 09:40 - Okunma: 2749

Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde tedavilere başlandı.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde diş taramasının yanı sıra ilk tedavilerin personel ve kapasite doğrultusunda dolgu ve diş temizliği hizmetleriyle başladığı bildirildi.

Merkez bünyesinde kanal tedavisi, çene cerrahisi operasyonları, çocuk diş hekimliği tedavileri ve restoratif diş hekimliği hizmetlerinin önümüzdeki günlerde verilmeye başlanacağı kaydedildi.

Merkezin hizmete tam kapasite olarak geçmesi ise şubat ayını bulması bekleniyor.

Tomografi cihazının Batman'daki kamu hastaneleri içinde sadece Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi bünyesinde bulunduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. İdris Demir; "Ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin kalite ve cihazlarımızın hizmete açılması süreçleri, Üniversitemizin sağlık alanındaki etkinliğini gün geçtikçe artıracaktır. Diş Hekimliği Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanemiz tamamlandığında ve hali hazırda faaliyetlerini sürdüren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz tam kapasite ile çalışmaya başladığında sadece Batman’a değil, bölgeye hitap eden bir sağlık hizmeti üreteceğiz." dedi.

Merkez bünyesinde bulunan ve ortodontik tedavilerde kullanılan sefalometrik cihazda ise sefalometrik radayografi ölçümlerinin yapıldığını ifade eden Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Veysel Eratilla ise merkez bünyesinde yer alan sterilizasyon, radyoloji, tomografi, pano-sefo röntgen üniteleri, 12 ünitlik entegre diş kliniği, cerrahi müdahale odası ve protetik diş tedavisi birimleriyle hizmete devam edildiğini dile getirdi.

Ağız ve diş sağlığı merkezinde tedaviler başladı

Ağız ve diş sağlığı merkezinde tedaviler başladı

 

Kaynak: İLKHA

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde yürütülen sağlık hizmetleri, yeni c..
Bayındır Aile Destek Merkezi (ADEM) bünyesinde, kadınlara yönelik meme ve r..
Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (Sağ-Çev) Başkanı Ömer Faruk Dursun, &q..
Normal Doğum Haftası kapsamında, toplumda normal doğumun önemi hakkında far..
Sağlık-Sen Batman Şubesi, Sumud Filosuna yönelik saldırıyı kınayarak gözalt..
Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (Sağ-Çev) Başkanı Ömer Faruk Dursun, Ga..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=