Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR’dan Ankara saldırısına sert tepki

18 Şubat 2016, 13:23 - Okunma: 2019

HÜDA PAR Genel Merkezi dün akşam Ankara'da düzenlenen ve 28 kişinin hayatını kaybettiği 61 kişinin ise yaralandığı bombalı saldırıya dair yazılı bir basın açıklaması yayımladı.

Dün akşam saatlerinde Ankara'da bombalı araçla düzenlenen ve 28 insanın ölümü, 61 kişinin ise yaralanmasıyla sonuçlanan olayla ilgili olarak HÜDA PAR Genel Merkezi adına yayımlanan yazılı basın açıklamasındasaldırıyı şiddetle kınanarak, “Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır,  yaralılara ise acil şifalar diliyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

“Saldırılar ile hedeflenen asıl gaye İslam coğrafyasını istikrarsızlaştırmaktır”

Batılı  emperyalist güçlerin ve yerli işbirlikçilerinin İslam ülkelerini ve Müslümanları karşı karşıya getirme çabası içerisinde olduğu belirtilen açıklamada, “İslam coğrafyasında şiddetin şiddeti doğuracağı anlayışından hareket eden batılı emperyalist şer güçlerive yerli işbirlikçileri çağdaş sömürgeciliğe dayanan çıkarlarını esas alarak yeni sınırlar çizmek ve yeni bir dünya düzeni kurmak için İslam ülkelerini karşı karşıya getirme çabası içerisindedirler. Bu saldırılar ile hedeflenen asıl gaye ise bütün bir İslam coğrafyasına istikrarsızlığı yayma gayreti ve çabasıdır.” denildi.

“Bu eylemlerkaos ve anarşiye hizmet etmekten başka bir işlev görmemektedir”

Türkiye’nin de Suriye gibi bir savaşın içerisine çekilmeye çalışıldığına dikkat çekilen açıklamada, düzenlenen eylemlerin toplumu kaosa sürükleme çabası olduğunun altı çizildi. Açıklamada devamla, “Bu şeytani plan kapsamında Türkiye'nin de Suriye'ye dönüştürülmek istendiğini çeşitli vesilelerle ve sıklıkla gündeme getirdik. Çatışmaların şehirlere taşınmasıyla başlayan süreç ve son olarak gerçekleştirilen bu saldırının da bu gaye doğrultusunda yapıldığı açıktır. Düzenlenen eylemler ve patlatılan bombalar ile insanların hayatına kast edenler kaos ve anarşiye hizmet etmekten başka bir işlev görmemektedir.” ifadeleri kullanıldı.

Güvenlik zaafı mı var?

“Bundan hareketle toplumu kamplaştırmaya çalışanlara karşı dikkatli olmaya, akl-ı selim ile hareket etmeye, hükümeti bu olayı bütün yönleriyle açığa çıkaracak etkin bir soruşturma yapmaya ve güvenlik zaafı ya da ihmali iddialarını da titizlikle incelemeye davet ediyoruz.” denilen açıklamada HÜDA PAR olarak, bir insanın haksız yere öldürülmesini bütün insanlığın öldürülmesi gibi gördükleri belirtilerek “Bu saldırıyı gerçekleştiren tetikçileri ve arkasındaki asıl azmettirici güç veya güçleri lanetlediğimizi belirtiyor, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerimizi yineliyoruz.” ifadeleri kullanıldı. 

BASIN AÇIKLAMASININ TAM METNİ

Dün akşam saatlerinde Ankara'da bombalı araçla yapıldığı belirtilen ve 28 insanın ölümü, onlarcasının da yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyı şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır,  yaralılara ise acil şifalar diliyoruz.

İslam coğrafyasında şiddetin şiddeti doğuracağı anlayışından hareket eden batılı emperyalist şer güçleri ve yerli işbirlikçileri çağdaş sömürgeciliğe dayanan çıkarlarını esas alarak yeni sınırlar çizmek ve yeni bir dünya düzeni kurmak için İslam ülkelerini karşı karşıya getirme çabası içerisindedirler. Bu saldırılar ile hedeflenen asıl gaye ise bütün bir İslam coğrafyasına istikrarsızlığı yayma gayreti ve çabasıdır.

Bu şeytani plan kapsamında Türkiye'nin de Suriye'ye dönüştürülmek istendiğini çeşitli vesilelerle ve sıklıkla gündeme getirdik. Çatışmaların şehirlere taşınmasıyla başlayan süreç ve son olarak gerçekleştirilen bu saldırının da bu gaye doğrultusunda yapıldığı açıktır. Düzenlenen eylemler ve patlatılan bombalar ile insanların hayatına kast edenler kaos ve anarşiye hizmet etmekten başka bir işlev görmemektedir.

Bundan hareketle toplumu kamplaştırmaya çalışanlara karşı dikkatli olmaya, akl-ı selim ile hareket etmeye, hükümeti bu olayı bütün yönleriyle açığa çıkaracak etkin bir soruşturma yapmaya ve güvenlik zaafı ya da ihmali iddialarını da titizlikle incelemeye davet ediyoruz.

Haksız yere bir insanın öldürülmesini bütün insanlığın öldürülmesi gibi gören bir anlayışın mensupları olarak bu saldırıyı gerçekleştiren tetikçileri ve arkasındaki asıl azmettirici güç veya güçleri lanetlediğimizi belirtiyor, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerimizi yineliyoruz.

 

HÜDA PAR GENEL MERKEZİ

 

 

Kaynak: HÜR24Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri, düzenledikleri kitlesel bas..
Batman'ın Kozluk ilçesinde uyuşturucu madde bulunduğu belirtilen bir ev..
ABD'deki üniversitelerde siyonist işgal rejiminin Gazze saldırılarına t..
Batman'da bir şahıs, miras paylaşımı yüzünden kavga ettiği yeğenini bac..
ABD'deki üniversitelerde yapılan Gazze'ye destek gösterilerini dest..
Batman’da alacak verecek meselesi nedeniyle iki grup arasında çıkan silahlı..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=