Lütfen bekleyin..



Batman Barosu Gazze'de yapılan katliamı şiddetle kınadı

19 Mart 2025, 12:15 - Okunma: 251

Batman Barosu, siyonist işgal rejiminin Gazze’ye yönelik saldırılarını şiddetle kınayarak, uluslararası kamuoyunu ve Birleşmiş Milletler’i müdahale etmeye çağırdı.

Batman Barosu, yaptığı yazılı açıklamada, siyonist işgalcilerin Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarının yeniden başlamasını şiddetle kınadı.

Açıklamada, "Bilindiği üzere israilin bir seneyi aşkın süre boyunca Gazze Şeridi’ne yapmış olduğu saldırılarda çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 40 bine yakın sivil hayatını kaybetmiştir. 19 Ocak 2025 tarihinde ilan edilen ateşkes ile yaraların sarılmaya başlandığı bu süreçte ise kamuoyuna yansıdığı üzere dün gece saatlerinde israil tarafından tekrar Gazze Şeridine yönelik hava saldırıları başlatılmış ve ilk belirlemelere göre bu saldırılarda 400’den fazla insan hayatını kaybetmiş ve binlerce sivil yaralanmıştır. israil devleti tarafından yapılan açıklamalarda ise söz konusu saldırıların devamının da geleceği görülmektedir." denildi.

"Uluslararası hukukun açık ve ağır bir ihlali olan bu saldırılar; uzun zamandır asgari insani koşullar altında hayatlarını idame ettirmeye çalışan Filistin halkını, yıllardır maruz kaldığı sistematik soykırımla bir kez daha yüz yüze getirmiştir." denilen açıklamada, "Hiçbir uluslararası hukuk normuna ve insani değere itibar etmemeyi bir devlet politikası haline getiren israil devletinin bu umursamaz tavrı; gerek uluslararası toplumda gerekse uluslararası hukuk nezdinde karşılığını bulmak zorundadır." ifadelerine yer verildi.

Saldırılara son verilmesi çağrısında bulunulan açıklamada, "Batman Barosu olarak; bütün dünyanın gözü önünde devam eden bu katliamın bir an evvel sona erdirilmesi ile en temel insan hakkı olan yaşam hakları ellerinden alınan Filistin halkının insani yaşam koşullarına ivedilikle kavuşması adına uluslararası kamuoyunu ve Birleşmiş Milletleri bir kez daha göreve davet ediyor ve Gazze’ye yapılan saldırıları kınıyoruz." denildi.

 

Kaynak: İLKHA

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da köy statüsündeki tarım arazilerine inşa edilen hobi evlerinin..
Batman'da durdurulan araçta kilolarca uyuşturucu ele geçirildi; gözaltı..
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Batman merkez Kösetarla (Kırediyê) ..
Batman merkeze bağlı Kösetarla, Recepler ve Akça köyleri yakınlarında inşa ..
Batman Valiliği, bugün sabahın erken saatlerinde önemli bir İl Yönetim Kuru..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, son dönemde..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=