Lütfen bekleyin..



Batman'daki başıboş köpek uygulamasının ülke geneline yaygınlaştırılması çağrısı

17 Nisan 2025, 09:40 - Okunma: 242

Türkiye'de artan köpek saldırılarının ardından Batman'da başlatılan toplama çalışmalarıyla sokakların daha güvenli hale geldiğini belirten Güvenli Sokaklar Derneği, bu uygulamanın ülke genelinde hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.

Güvenli Sokaklar Derneği Batman İl Temsilcisi Yasin Emrak, yaptığı açıklamada, Batman Valiliği'nin başıboş köpeklerin toplanması konusunda örnek teşkil edecek bir çalışma yürüttüğünü belirtti. Emrak, bu uygulamanın Türkiye'ye örnek olması gerektiğini söyledi.

Batman Valiliği'nin desteğiyle yürütülen çalışmalarda birçok köpeğin toplandığını ancak kısmen de olsa bazı mahallelerde sorunun devam ettiğine dikkat çeken Emrak, vatandaşları ihbarda bulunmaya çağırırken, barınakların da üretim çiftliğine dönüşmemesi gerektiğini vurguladı.

"Batman'da örnek bir çalışma yapıldı"

Emrak, "Bilindiği üzere son zamanlarda Türkiye'de üst üste köpek saldırıları yaşanıyordu. Konya'da, Yalova'da, Tunceli'de arka arkaya birçok ilimizde köpekler insanlara saldırıp duruyordu. Cumhurbaşkanımızın talimatı üzerine Türkiye'de bu konuda bazı girişimlerde bulunuldu. Batman Valisi bu konuda tüm Türkiye'de örnek olacak bir çalışmada bulundu. Batman'daki köpekler toplandı." dedi.

"Bazı mahallelerde sorun devam ediyor"

Batman'da kimi mahallelerde başıboş köpeklerin halen olduğuna vurgu yapan Emrak, "Bu köpekler sabahlara kadar havlamaya, zaman zaman çocuklara saldırmaya devam ediyor. Emekli TOKİ, Gültepe Mahallesi ve Turgut Özal Bulvarı üzerinde köpekler görülüyor. Vatandaşlarımızdan, ilgili birimlere ihbarda bulunmalarını ve bu köpeklerin toplanmasının sağlanmasını diliyorum." diye konuştu.

"Bu uygulama Türkiye'ye örnek olmalı"

Batman'da başıboş köpeklerin toplanmasına yönelik yapılan uygulamanın tüm Türkiye'de faaliyete geçmesini istediklerini ifade eden Emrak, "Batman'da bu uygulama Türkiye'ye örnek olmalıdır. Çünkü zaman zaman köpekler insanlara saldırmaya devam ediyor. Şanlıurfa'da bir çocuk köpek saldırısı sonucu vefat etti. Bir geçin daha vefat ettiğini biliyorum." şeklinde konuştu.

"Tüm başıboş köpekler toplatılmalıdır"

Ayrıca barınakların da köpek üretim çiftliği haline gelmemesi gerektiğini belirten Emrak, şöyle devam etti: "Bunun için gerekli tedbirlerin ilgili birimlerce alınmasını istiyoruz. Batman'da olduğu gibi tüm Türkiye'de de başıboş köpeklerin toplatılmasını istiyoruz."

Batman'daki başıboş köpek uygulamasının ülke geneline yaygınlaştırılması çağrısı

Batman'daki başıboş köpek uygulamasının ülke geneline yaygınlaştırılması çağrısı

 

Kaynak: İLKHA

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR milletvekilleri Serkan Ramanlı ve Faruk Dinç, Sağlık Bakanı Prof. ..
Batman’da düzenlenen “Türkiye Sohbetleri” toplantısında, Cumhurbaşkanlığı d..
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gün..
Toplu iş sözleşmesi sürecinde anlaşma sağlanamaması üzerine Batman’daki TÜP..
Tımoklular Derneği’ni ziyaret eden HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Rama..
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Meclis’te yaptığı açıklama, Sarıyer Fut..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=