Lütfen bekleyin..



BESO Başkanı Çiftçi: Kır düğün salonu sahiplerinin mağduriyeti giderilsin

01 Mayıs 2025, 12:05 - Okunma: 394

Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile Beşiri yolu üzerinde bulunan ve yaşanan trafik kazalarının ardından mühürlenerek faaliyetleri durdurulan kır düğün salonlarının sahipleri, Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı'nı ziyaret ederek mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini talep ettiler.

Uzun süredir kapalı olan iş yerlerinin hem kendilerini hem de yüzlerce aileyi mağdur ettiğini belirten salon sahipleri, yetkililere seslenerek çözüm çağrısında bulundu.

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Kapatılan kır düğün salonu sahipleri odamızı ziyaret ederek, düğün salonlarının yeniden açılması yönündeki taleplerini yinelediler. OSB yolunda yaşanan elim kazalar nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını ifade ettiler. Ancak bu durumun, iş yerlerinin tamamen kapatılmasıyla sonuçlanmasının kendilerini ekonomik açıdan büyük bir yük altına soktuğunu belirttiler. Yetkililerden, bu meselenin yasal çerçevede ele alınarak en kısa sürede çözüme kavuşturulmasını istiyorlar.

Salon sahipleri, imar planı, otopark yönetmeliği ve ilgili tüm yasal düzenlemelere uymaya hazır olduklarını, gerekli her türlü düzenlemeyi yapacaklarının taahhüdünü veriyor. Her bir salonun milyonlarca liralık yatırımla kurulduğunu, pek çoğunun kiracı olduğunu ve salonlar kapalı olmasına rağmen kira ödemeye devam ettiklerini biliyoruz. Bu durum ciddi bir ekonomik yük oluşturuyor.

Salon sahipleriyle birlikte yüzlerce kişi de dolaylı olarak mağdur edilmiş durumda. Bizler de Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak, ilgili kurum ve yetkililere çağrıda bulunuyor, bu mağduriyetlerin giderilmesi ve eksiklerin bir an önce tamamlanması için gerekli adımların atılmasını talep ediyoruz."

 

Kaynak: İLKHA

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Valiliği, Oymataş Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırım yapmak ist..
Batman'da doğal gaz çalışmaları sırasında patlayan su borusunun onarılm..
Batman'da asfaltın çökmesi sonucu oluşan çukur kazaya neden oldu. Kazad..
Batman Valiliği, kentte faaliyet gösteren dört kum-çakıl ocağının taşınma s..
Batman'da bir markette çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle ..
Batman'a 10 kilometre uzaklıkta faaliyet gösteren 5 kum ocağı, çevre ki..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=