Lütfen bekleyin..



Batman SGK'dan kayıt dışı istihdama karşı uyarı

15 Mayıs 2025, 11:38 - Okunma: 1666

Batman Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Naif Gümüş, kayıt dışı istihdamın birey, toplum ve devlet açısından ciddi tehditler oluşturduğunu vurguladı.

Batman Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, 16 Mayıs'ı içine alan Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında yürüttüğü farkındalık çalışmaları çerçevesinde önemli açıklamalarda bulundu.

SGK İl Müdürü Gümüş, sigortasız çalışan bireylerin iş kazası, hastalık, analık yardımları, malullük ve emeklilik gibi temel sosyal güvenlik haklarından mahrum kaldığını belirterek, "Bu durum sadece bireyleri değil, ailelerini de derinden etkiler. Sigortasız çalışma geleceği tehdit eder." ifadelerini kullandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun kayıt dışı istihdamla mücadelede kararlı adımlar attığını dile getiren Gümüş, mücadelede kullanılan başlıca yöntemleri şu şekilde sıraladı:

"Kurumlar arası veri paylaşımıyla gerçekleştirilen çapraz denetimler, işverenlere yönelik teşvik uygulamaları, denetim sistemlerinin güçlendirilmesi, rehberlik ve bilgilendirme faaliyetlerinin artırılması, kurumsal işlemlerin dijital ortama taşınması."

Ayrıca, Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele (KADİM) Servisleri aracılığıyla bankalar ve kamu kurumlarından alınan verilerin analiz edildiği, bu yolla sigortasız çalışanların tespit edildiği bildirildi.

Gümüş, sosyal güvenlik bilincini artırmaya yönelik seminer, kampanya ve eğitim çalışmalarının sürdüğünü belirterek, özellikle gençler ve işverenleri daha duyarlı olmaya davet etti.

Batman SGK'dan kayıt dışı istihdama karşı uyarı

Batman SGK'dan kayıt dışı istihdama karşı uyarı

 

Kaynak:İLKHA

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, kadın girişimciliğinin teşvi..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Ahil..
Batman'da kamu kurumlarına yapılacak işçi alımları için kura çekimi ger..
Avukat Muhammed Ali Özdemir, son dönemde artan kart dolandırıcılığı vakalar..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, 15-20 Ekim&..
HAKSİAD Batman Şube Başkanı Cemal Çetiz, hızla yükselen altın fiyatlarının ..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=