Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR: 28 Şubat zulmü devam ediyor

28 Şubat 2016, 19:23 - Okunma: 3387

HÜDA PAR 28 Şubat darbesinin yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. 28 Şubat sürecinden mağdur olanların bugün iktidar olduğu ancak mağduriyetlerin halen sürdüğüne dikkat çekildi.

28 Şubat postmodern darbesinin yıldönümü dolayısıyla HÜDA PAR Genel Merkezince yapılan yazılı açıklamada, 28 Şubat sürecinden mağdur olanların bugün iktidar olduğu ancak mağduriyetlerin halen sürdüğüne dikkat çekildi.

“Mağdur edilenlerin mağduriyetleri devam etmektedir”

Postmodern darbe olarak tanımlanan 28 Şubat darbesinin Türkiye tarihinin kara bir lekesi olduğu belirtilen açıklamada, darbe döneminde meşru hükümetin iktidardan uzaklaştırıldığı ve yüzbinlerce kişinin inancından dolayı mağdur edildiği hatırlatıldı.

Açıklamada devamla; “Yıllar sonra açılan 28 Şubat davasından da herhangi bir tutuklu kalmayışı bu davaların, darbecileri cezalandırmaktan ziyade darbeleri ve darbecileri aklamaya yönelik davalar olduğu izlenimi vermiştir.  Darbecilerin cezalandırılmaması bir yana darbe mağduru olan kişi ve camiaların uğradıkları mağduriyetler tam anlamıyla halen giderilmemiştir. İnancından, kılık kıyafetinden, tesettüründen dolayı mağdur edilenlerin mağduriyetleri devam etmektedir.” denildi.

“Mağdurların iktidarında da 28 Şubat zulmü devam ediyor”

28 Şubat darbesinden mağdur olanların bu gün iktidar olduğu buna rağmen bazı İslamî kesimler ve şahsiyetlerin 28 Şubat’ın zulmü ve etkilerini yaşamaya devam ettiği belirtilen açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi:

“Hakları ihlal edilenler, özgürlükleri gasp edilip komplolarla cezaevlerine atılanlar için ciddi hiçbir adım atılmış değil. Hükümet, kısmi ve geçici iyileştirmelerden ziyade kapsamlı ve kalıcı bir düzenleme ile yaşanan tüm mağduriyetleri biran önce gidermelidir. Bu münasebetle meşru hükümete ve onu seçen halkın inanç değerlerine karşı yapılmış olan 28 Şubat darbesi başta olmak üzere tüm darbeleri ve darbecileri bir kez daha kınıyoruz.”(İLKHA)

HÜDA PAR Genel Merkezi’nden yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne Türkiye'nin tarihi darbeler tarihi olmuştur. Her on yılda bir darbe yaşanmış, her darbe ile halka büyük acılar yaşatılmıştır.

Post modern darbe olarak tanımlanan 28 Şubat darbesi, Türkiye tarihinin kara bir lekesidir. Bu darbe döneminde meşru hükümet iktidardan uzaklaştırılmış, yüz binlerce kişi inancından dolayı mağdur edilmiştir.

Yıllar sonra açılan 28 Şubat davasından da herhangi bir tutuklu kalmayışı bu davaların, darbecileri cezalandırmaktan ziyade darbeleri ve darbecileri aklamaya yönelik davalar olduğu izlenimi vermiştir.  

Darbecilerin cezalandırılmaması bir yana darbe mağduru olan kişi ve camiaların uğradıkları mağduriyetler tam anlamıyla halen giderilememiştir. İnancından, kılık kıyafetinden, tesettüründen dolayı mağdur edilenlerin mağduriyetleri devam ediyor.

28 Şubat darbesi mağdurlarının iktidarında bazı İslami kesimler ve şahsiyetler için 28 Şubatın zulmü ve etkileri hala sürmektedir. Hakları ihlal edilenler, özgürlükleri gasp edilip komplolarla cezaevlerine atılanlar için ciddi hiçbir adım atılmış değil.

Hükümet, kısmi ve geçici iyileştirmelerden ziyade kapsamlı ve kalıcı bir düzenleme ile yaşanan tüm mağduriyetleri biran önce gidermelidir.

Bu münasebetle meşru hükümete ve onu seçen halkın inanç değerlerine karşı yapılmış olan 28 Şubat darbesi başta olmak üzere tüm darbeleri ve darbecileri bir kez daha kınıyoruz. (Hür24)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Batman İl Teşkilatının düzenlediği bayramlaşma programına, halk yo..
Seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere basınla buluşan Batman Milletvekili ..
Kayapınar Belde Belediye Başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre HÜDA PA..
Batman'da yapılan oy sayım işlemlerinin ardından oy torbaları İl Seçim ..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, mezun..
Batman merkez, ilçe, köy ve beldelerde toplamda 411 bin 3 seçmen, bin 424 s..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=