Lütfen bekleyin..



İdeal Gençlik Topluluğu'ndan Üniversite yönetimlerine tepki

29 Şubat 2016, 11:54 - Okunma: 2120

Batman Üniversitesi İdeal Gençlik Topluluğu yaptığı açıklamada, son zamanlarda Üniversite yönetimlerinin İslami gençliğe sol-sosyalist çetelerin saldırmasına göz yumduğu ve İslami kimlikli öğrencilere haksız ceza vermesine sert tepki gösterdi.

Batman Üniversitesi İdeal Gençlik Topluluğu yaptığı açıklamada, son zamanlarda Üniversite yönetimlerinin İslami gençliğe sol-sosyalist çetelerin saldırılarına göz yumduğu yetmezmiş gibi İslami kimlikli öğrencilere haksız ceza vermesine sert tepki gösterdi.

Yapılan açıklamada, "Son zamanlarda İslami gençliğe sol-sosyalist çeteler tarafından yapılan saldırılara göz yuman Üniversite yönetimlerinin buna ek olarak saldırılan tarafı cezalandırması ve İslami kimlikli öğrencilerin yasal mevzuat kapsamında düzenlemek istedikleri etkinlikleri özellikle engellemeleri 28 Şubat Post Modern darbe zihniyetinin halen sürdüğünü göstermektedir ve bu tutum kamuoyu vicdanını yaraladığı gibi “neden/niçin” sorularını da akla getirmektedir." denildi.

Siirt Üniversitesinde PKK'lilerin saldırısına uğrayan Müslüman öğrencilere ceza verilmesine tepki gösterilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Son yaşanan olay ise hukuksuzluğun boyutlarını gözler önüne seriyor. Siirt Üniversitesinde geçen yıl Kutlu Doğum etkinliği el ilanlarını dağıttıkları ve afişlerini astıkları esnada PKK’lilerin, ‘burada el ilanlarını dağıtamazsınız’ diyerek Aktif Gençlik Topluluğu üyelerine saldırdıklarını ve onlarca kişi tarafından taş, sopa ve bıçaklarla saldırıya uğradıkları olayda Peygamberin adının anılmasına vesile olmak isteyen gençlerin de suçlu bulunup cezalandırılmaları kabul edilemez bir durumdur.

Üniversite yönetimi bu olayla ilgili bir soruşturma başlatmış, neticelenen soruşturmada ise ilginç olduğu kadar zihinlerde soru işaretleri uyandıran bir skandal karara imza atmıştır. Siirt Üniversitesi yönetimi aldığı kararla, saldırıya uğrayan Aktif Gençlik Topluluğu’nun 8 üyesine uzaklaştırma ve ayrıca topluluğun faaliyetlerini yasaklama cezası verdiğini açıkladı."

Açıklamanın devamında, "Saldırıya uğrayanların ve saldırganların aynı kefeye konulması kimi memnun etmeye çalışmaktır ve hangi adalet ilkesine uygundur? Direk saldırganı mahkûm etmeyen bu tutum devam ettikçe, saldırgan taraf bundan cesaret alarak aynı şeyi yapmaktan çekinmeyecektir. 

Gün geçtikçe genç neslin yozlaşmasının artması ve türlü türlü cinayetlerin, adli vakaların arttığı bu ortamda sadece Allah rızası için hizmet eden gençlere ceza verip engellemek kime hizmettir." denildi.

Üniversite yönetimlerine seslenilen açıklamanın devamında, "Üniversite yönetimlerine sesleniyoruz; Fikir ve düşünce özgürlüğüne yönelik yapılan saldırılara müsamaha gösterilmemeli. Üniversiteleri terörize edip eğitim ve öğretime engel oluşturan unsurlar hakkında gerekenler yapılmalı.Farklı düşüncelere sahip öğrencilerin düzenledikleri etkinliklere saldıran ve bu etkinlikleri sabote edenler derhal okullardan uzaklaştırılmalı. Saldırıya uğrayan ve saldırgan aynı kefeye konulmamalı." uyarısında bulunuldu.

Hükümete de selenilen açıklamada, "Ayrıca sözde dindar bir nesil sloganıyla halka söz veren ve zamanında aynı mağduriyetleri yaşayan Hükümet yetkililerinin artan bu haksızlıklara karşı ses çıkarmamasını kınıyor ve sorumluluğunu yerine getirmeye davet ediyoruz." denildi.

Açıklama, "Bizler Batman Üniversitesi İdeal Gençlik Topluluğu olarak Siirt Üniversitesi Aktif Gençlik Topluluğu üyesi kardeşlerimizin yanında olduğumuzu, dertleriyle dertlendiğimizi ve uğruna ceza aldıkları hayırlı işleri destekleyip o yolda yürüyeceğimizi buradan duyuruyor ve Siirt Üniversitesi yönetimini kınıyoruz. Ayrıca derhal haksız bir şekilde verilen bu cezaların kaldırılmasını istiyoruz." şeklinde çağrıda bulunuldu. (HÜR24)

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, özel bakıma muhtaç hastaların genel a..
Batman'da sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil bir evin bahçe duvarı..
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Batman'da yasa dışı silah ticareti yapan..
akademisyen Sibğatullah Baran, siyonist işgal rejiminin Gazze'de yaptığ..
Batman Havalimanında nisan ayında iç hat yolcu trafiğinde 57 bin 240 kişini..
Engelli bireylerin pek çok sorununun olduğunu ancak seslerinin bir türlü du..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=