Lütfen bekleyin..



Başkan Şahin’den uyuşturucu ile topyekûn mücadele çağrısı

23 Temmuz 2025, 08:32 - Okunma: 79

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Batman’da uyuşturucudan kaynaklı ölümler yaşanmasına dikkat çekerek, uyuşturucu tehlikesi konusunda topyekûn mücadele çağrısında bulundu.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Batman’da uyuşturucudan kaynaklı ölümler ve uyuşturucu tehlikesi konusunda yazılı açıklamada bulundu.

Başkan Şahin açıklamasında, “Batman Valimiz ve İl Emniyet Müdürümüzün bütün girişimlerine rağmen son günlerde Batman'da iki annenin evlatlarının uyuşturucuya müptela olmalarından dolayı feryatlarının medyada yer bulmasından da anlaşılıyor ki Batman'da uyuşturucu satımının ve kullanımının büyük ölçüde devam ettiği ve hâlâ bundan dolayı gençlerin hayatlarından olduğu, ölüme gittiği gerçeği görmezlikten gelinemez.” dedi.

Madde bağımlılığından dolayı Seyitler Mahallesi'nde tabanca ile canına kıyan Yusuf'un ailesini ziyaret ettiklerini belirten Şahin, “Yaklaşık bir ay önce madde bağımlılığından dolayı Seyitler Mahallesi'nde tabanca ile canına kıyan Yusuf'un yüreği yanık annesini kadın kolları ve sosyal işler birim başkanımızla birlikte ziyaret ettik. Yusuf'un annesi ve kardeşlerinin anlattıkları doğrusu yüreğimizi yaktı. Özellikle Yusuf'un annesi Halime bacının kullandığı şu ifade bizim açımızdan çok önemlidir. Diyor ki; benim Yusuf'um Seyitler Mahallesi'nde bu illete müptela oldu ve Seyitler Mahallesinde canına kıydı.” ifadelerini kullandı.

huda-pardan-acili-anneye-ziyaret-1.jpg

Uyuşturucu tehlikesi ciddi boyutta

Batman Valisi ve İl Emniyet Müdürünün uyuşturucu ile mücadele konusunda hassas olduklarını ve ciddi şekilde mücadele ettiklerini belirten Başkan Şahin şöyle söyledi: “Bu mücadelede takdir ettiğim Batman Valimiz ve mevcut İl Emniyet Müdürümüz bu uyuşturucu meselesinin üzerine ciddi şekilde gidiyorlar. Hassasiyetleri bizim hassasiyetimiz gibidir ancak, görünen manzara hâlâ uyuşturucunun ciddi boyutlarda olduğu ve gençlerin bu uyuşturucunun etkisiyle kendilerine ve başkalarına zarar verdiklerini gösteriyor.”
Evleri yangın yerine çeviren bu mesele üzerinden kimsenin farklı bir hesap içinde olmaması gerektiğine işaret eden Şahin, “Evleri yangın yerine çeviren bu mesele üzerinden farklı bir hesap içinde olmak insanlık dışı bir durumdur. Bu illetten dolayı da hâlâ gençler ölüyor ve anneler feryat ediyorsa, başta biz siyasiler olmak üzere, Mülki Amir, Kolluk kuvvetleri Sağlık, Müftülük, aileler, STK'lar ve tüm toplum kesimleri olarak bu hususa eğilmeli ve ilimizi bu tehlikeden temizlemeliyiz.” ifadelerine yer verdi.


huda-pardan-acili-anneye-ziyaret-3.jpg

İlimizde AMATEM Kurulmalı

Batman’da AMATEM kurulması yönünde geçmişte öneride bulunduğunu belirten Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Daha önce de Sayın Valimize öneride bulunmuştum; az fayda elde etsek bile Batman'da bir AMATEM kurulmalı ve tedaviyi kabul eden bağımlılar başka illere mecbur bırakılmamalıdır. Ancak her şeyden önce bu illeti evlatlarımıza musallat ederek satan ve sattıranlara karşı en şiddetli tedbirleri ve cezai müeyyideleri uygulamak lazımdır. Hiçbir şey madde bağımlılığından evladını yitirmiş bir annenin yüreğindeki yangını tarif edemez. Buyurun Halime bacının yürek yangınını dinleyin başka ne denilebilir ki?”

 

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Gazze'de devam eden katliam ve insanlık dışı ablukaya dikkat çeken Batm..
Batman'da 940 konutluk TOKİ projesi hızla ilerliyor. 40 blokluk dev pro..
Batman Valiliği'nin 15 Temmuz darbe girişiminin 9. yıl dönümünde Atatür..
Batman Çayı kenarında 50 dönüm alanda kurulan Türkiye'nin ilk ve tek sü..
Batman'ın Pazaryeri Mahallesi’nde bulunan bir iş yerinde bir hafta aray..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=