Lütfen bekleyin..



SAĞ-ÇEV'den 'Yeşilay Haftası' açıklaması

03 Mart 2016, 13:31 - Okunma: 3182

Batman SAĞ-ÇEV, 1-7 Mart 'Yeşilay Haftası' nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Sağlık ve Çevrecilik Derneği SAĞ-ÇEV, 1-7 Mart 'Yeşilay Haftası' dolayısıyla açıklamada bulundu.

Her yılın Mart ayının birinci haftasının ‘Yeşilay Haftası’ olarak kutlandığını belirten SAĞ-ÇEV, "Alkol, uyuşturucu, esrar, sigara ve benzeri birçok zararlı madde gittikçe artan bir seyirde fert ve toplum hayatına sirayet etmekte, sirayet ettiği kişileri adeta esiri haline getirmektedir. Bu zararlı maddelere esir olanlar önce kendilerine daha sonra da yakınlarına ve topluma büyük zararlar vermektedirler. Bir noktadan sonra bu kişiler toplumlar için adeta korkunç bir canavara dönüşebiliyorlar." denildi.

Açıklamanın devamında, "Âlemlere rahmet, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)in buyurduğu gibi:  “İçki ( ve benzeri aklı ifsad eden bütün maddeler) tüm kötülüklerin başıdır.” Bu hikmetli ikaza kulak vermemenin acısını ve zararlarını bugün toplum olarak çok ağır bir şekilde çekmeye devam ediyoruz. Bu zararlı illetlerin sebep olduğu acıları, vahşetleri ve yıkımları her gün müşahede etmekteyiz. Bu zararlı illetler damara enjekte edilmiş zehir gibi toplumu mahvediyor, perişan ediyor. Çocuklarımızı, gençlerimizi bizden alıp bize düşman ve zararlı hale getiriyor." ifadelerine yer verildi.

Devlet bu konuda tedbir alması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, "Fert ve toplumu bu kötü halden kurtarmak için başta devletin yapması gereken birçok görevler vardır. Devlet bu konuda fert ve toplumu önceleyici, vatandaşının ruh ve akıl sağlığını her şeyden daha üstün ve değerli görme anlayışına gelmeli, çok daha ciddi adımlar atmalı ve önleyici tedbirler almalıdır." denildi.

Herkesin çocuklarına merhametle davranması dile getirilen açıklamada şu ifadeler yer verildi: "Vatandaşlar olarak bizler de çocuklarımızın bu zararlı alışkanlıklara bulaşmamaları için çocuklarımıza şefkat ve merhametle yaklaşmalı, sıcak bir aile ortamı oluşturmalı, onları bu maddelerin kucağına itecek tavır ve davranışlardan uzak durmalıyız. En önemlisi de çocuklarımızın maddi menfaatlerine, dünyevi istikballerine eğildiğimiz ve önemsediğimiz kadar maneviyatlarına ve uhrevi hayatlarına da önem vermeliyiz. Çocuklarımızı ruhi ve manevi anlamda doyurmalıyız. Unutmayalım ki; manevi ve ruhi boşluk çocuklarımızı bu zararlı maddelere bulaştıran en önemli etkenlerdendir."

Açıklamanın sonunda, "Yeşilay haftasını kutlar, hem devlet hemde vatandaş olarak bu zararlı maddelerle daha etkin mücadele edilmesini diler, zararlı maddelerin hayatımızdan tamamen çıktığı hayırlı ve sağlıklı bir yaşam dileriz.Sağlıklı birey temiz çevre dileğiyle." denildi.(HÜR24)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Her ne kadar Türkiye'de yerli sıtma vakası görülmese de yurt dışı kayna..
Batman'da ilkokul öğrencilerine, diş sağlığı bilincinin oluşması amacıy..
İluh Devlet Hastanesine Atanan Göz Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Doruk Can S..
Özellikle aşılama takvimini tamamlayan çocukların hastalıklar sonucu oluşab..
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=