Lütfen bekleyin..



Hasankeyf'te incir hasadı başladı

15 Ağustos 2025, 11:51 - Okunma: 47

Batman'ın Hasankeyf ilçesi Üçyol köyünde, yeni sezon incir hasadı kapsamında bir etkinlik düzenlendi.

Programa Hasankeyf Kaymakamı Mehmet Ali İmrak başta olmak üzere, ilçe jandarma komutanı, ilçe tarım müdürü, il encümenleri ve çok sayıda üretici katıldı.

Hasad etkinliğinde konuşan Kaymakam İmrak, üreticilere sezon boyunca kolaylıklar dileyerek, tarımsal üretimin önemine değindi.

Kaymakam İmrak, ayrıca Batman Valisi Ekrem Canalp'in üreticilere yönelik mesajını da iletti. Mesajda, tarımsal faaliyetlerin sürdürülebilirliği ve üreticilere yönelik desteklerin devam edeceği ifade edildi.

Hasat sırasında üreticilerle bir araya gelen katılımcılar, hem üretim süreci hem de tarımsal destek programları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Görüşmelerde, incirin bölge ekonomisindeki yeri ve üretici açısından taşıdığı önem de ele alındı.

Etkinlik, yerel üreticilerin temsilcilerle doğrudan temas kurduğu, üretime yönelik uygulamaların ve beklentilerin paylaşıldığı bir ortam sundu.

Hasankeyf'te incir hasadı başladı

Hasankeyf'te incir hasadı başladı

 

Kaynak:İLKHA

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman merkez Kocalar köyü sınırlarında, Batman Çayı kıyısında bin 100 deka..
Batman Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ), kentte içme suyu kaynaklarının h..
Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü yerleşkesinde bulunan Necat Nasıroğl..
Batman Belediyesi tarafından İrmi Mahallesi sınırları içerisinde kurulması ..
Batman'ın Sason ilçesinde arıcılık sezonu başladı. İlk bal sağımı Cobet..
Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Türkiye genelinde çevre dostu p..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=