Lütfen bekleyin..



Batman'da ilk kez çene kırığı ameliyatı yapıldı

29 Ağustos 2025, 15:17 - Okunma: 1986

Batman Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi tarafından ilk kez gerçekleştirilen çene kırığı ameliyatında, 17 yaşındaki Muhammed Doğan sağlığına kavuştu.

Geçirdiği travma sonucu alt çenesinde iki ayrı kırık oluşan genç hasta, hastanenin Çene Cerrahisi Biriminde ameliyat edildi.

Operasyonu, Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Ebru Baydan Çol başarıyla gerçekleştirdi.

Dr. Çol, ameliyatla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Travma sonucu çenesinde kırıklar bulunan hastamızın tedavisinde mini vida plaklar kullandık. Bu yöntem sayesinde hastamızın çene fonksiyonlarını sağlıklı bir şekilde yeniden kazanması sağlandı. Operasyon sorunsuz bir şekilde tamamlandı."

Batman'da ilk kez gerçekleştirilen bu ameliyat, hem hastane hem de bölge açısından büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.

Çene cerrahisi alanında atılan bu önemli adım, Batmanlı vatandaşların ileri düzey ağız ve diş sağlığı hizmetlerini kendi şehirlerinde alabilmelerine imkan sağlayacak.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, hastanenin uzman kadrosu ve donanımlı cerrahi altyapısı sayesinde bu tür ameliyatların artık Batman’da da yapılabileceğini belirterek, bu başarının bölge halkı için önemli bir kazanım olduğunu ifade etti.

 

Kaynak: İLKHA

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'daki mahalle ve köy muhtarlarına, kentteki sağlık kuruluşlarının..
Batman İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birimi, öğretmen ve..
Batman İl Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında görev yapan öğretmenlere..
Avrupa'daki üst düzey fıtık merkezlerinde kullanılan "Posterior Ko..
Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği Başkanı Ömer Faruk Dursun, 112 Acil Sağ..
Batman'da, Türkiye'de ilk kez yatağa tam bağımlı çocuk hastalara yö..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=