Lütfen bekleyin..



Kayapınar'da 35 yıllık hasret bitti: Belde adeta şantiye alanına döndü

05 Eylül 2025, 10:53 - Okunma: 370

Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Kayapınar beldesinde belediyecilik hizmetleri hız kesmeden devam ediyor. HÜDA PAR'lı Kayapınar Belde Belediye Başkanı Samir Özhan, uzun yıllardır yapılmayan projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, beldenin adeta bir şantiye alanına dönüştüğünü söyledi.

HÜDA PAR'ın Türkiye'deki tek belde belediyesi olan Kayapınar Belediyesi, kıt imkanlara rağmen birçok büyük belediyenin bile yapmaya cesaret edemediği projeleri hayata geçiriyor. Yol, altyapı ve su yatırımlarıyla adeta şantiye alanına dönen belde, 35 yıllık hizmet açığını kısa sürede kapatıyor.

"Birçok çalışma aynı anda yürütülüyor"

Belediye Başkanı Samir Özhan, yaptığı açıklamada, "Bir önceki dönemde Kayapınar’ın kaba inşaatını bitireceğiz demiştik ve bunu yerine getirdik. Şimdi ikinci dönemde ise Kayapınar’ın ince işlerini bitiriyoruz. Yol genişletmeden altyapıya, parke döşemeden su projelerine kadar birçok çalışma aynı anda yürütülüyor." dedi.

Yeni yollar, altyapı ve dev su projeleri

Cumhuriyet Caddesi ile Atatürk Bulvarı’nı birbirine bağlayan yol çalışmalarının sürdüğünü belirten Özhan, altyapı ve kanalizasyon çalışmalarına da hız verdiklerini ifade etti.

Beldenin en büyük sorunlarından biri olan su sıkıntısına çözüm getirmek için de adım attıklarını söyleyen Özhan, "Yaklaşık 400 tonluk su pompası ve 400 tonluk yeni su deposu yapıyoruz. Böylece hem mevcut su sorununu çözeceğiz hem de suyu daha uzun süre depolayabileceğiz." diye konuştu.

İlk kez kamulaştırılan yollar açılıyor

Belde belediyesinin ilk kez kamulaştırma yoluyla yeni yollar açtığını kaydeden Özhan, şu ana kadar dört yolun hizmete kazandırıldığını söyledi.

Açılan yeni yolların parke döşemelerinin de yapıldığını aktaran Özhan, "Kayapınar’ın çehresini değiştirecek çok güzel çalışmalarımız var. Yıllardır yapılmayan projeleri tek tek hayata geçiriyoruz." dedi.

Samir Özhan, tüm bu hizmetlerin beldenin geleceğini daha yaşanabilir kılmak için yapıldığını vurgulayarak, Kayapınar halkına verdikleri sözleri tutmaya devam edeceklerini ifade etti.

Kayapınar'da 35 yıllık hasret bitti: Belde adeta şantiye alanına döndü

Kayapınar'da 35 yıllık hasret bitti: Belde adeta şantiye alanına döndü

 

Kaynak: İLKHA

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'ın Sason ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yol, ekipl..
Batman'da henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan ekskavatör yangını, ek..
Batman'da kar yağışı nedeniyle kapanan köy yolu, gece saatlerinde yapıl..
Batman'da yağan yoğun yağmura rağmen Peygamber Sevdalıları Vakfı öncülü..
Batman–Beşiri kara yolunda, sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği ..
Batman'da bahis faaliyetlerine yönelik düzenlenen operasyonda 11 şüphel..

RSS
© 2026 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=