Lütfen bekleyin..



Batman'da okul alışverişlerinde vergi denetimi: 87 işletmeye ceza!

11 Eylül 2025, 13:40 - Okunma: 1612

Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde Batman'da 380 iş yeri mercek altına alındı. Vergi mevzuatına aykırı işlem yapan 87 işletmeye idari yaptırım uygulandı.

Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde artan okul alışverişleri Batman Defterdarlığı'nı harekete geçirdi.

Defterdarlık ekipleri, il genelinde kırtasiye ürünleri, okul çantaları, ayakkabı ve eğitim araç-gereçleri satışı yapan iş yerlerine yönelik kapsamlı vergi denetimi gerçekleştirdi.

Kayıt dışı ticaretin önlenmesi ve belge düzenine uyumun artırılması amacıyla eş zamanlı yürütülen denetimlerde 380 iş yeri kontrol edildi.

Yapılan incelemeler sonucunda, vergi mevzuatına aykırı işlem yaptığı belirlenen 87 işletmeye idari yaptırım uygulandı.

Batman Defterdarlığı’ndan yapılan açıklamada, denetimlerin cezalandırıcı değil, önleyici ve bilinçlendirici bir yaklaşımla sürdürüldüğü vurgulandı.

Açıklamada, “Amacımız kayıt dışılığı engellemek, vergi bilincini artırmak ve belge düzenine uyumu sağlamak. Mükelleflerimizin cezai müeyyidelerle karşılaşmamaları için vergi mevzuatına uygun hareket etmeleri büyük önem taşıyor.” denildi.

Defterdarlık yetkilileri, okul sezonuna özel başlatılan bu çalışmaların artarak devam edeceğini ve benzer denetimlerin yıl boyunca süreceğini ifade etti.

Batman'da okul alışverişlerinde vergi denetimi: 87 işletmeye ceza!

Batman'da okul alışverişlerinde vergi denetimi: 87 işletmeye ceza!

 

Kaynak: İLKHA

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, esnaf için ..
Batman'daki kuyumcular, 2026'da altın fiyatlarında yeniden yukarı y..
HAKSİAD Batman Şube Başkanı Cemal Çetiz, asgari ücret artışının hem çalışan..
Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi ve yö..
Batman genelinde yürütülen vergi denetimleri, yıl boyunca sürdürülen çalışm..
Son bir yılda yüzde 100'ü aşan yükselişin, altını geleneksel alışverişl..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=