Lütfen bekleyin..



Yasin Börü davası başladı

07 Mart 2016, 11:21 - Okunma: 107370

6-7 Ekim 2014 tarihinde Kobani bahaneli olaylarda PKK tarafından katledilen Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün katil zanlılarının yargılandığı davanın 4'üncü duruşması başladı.

Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014'te PKK'liler tarafından Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün canavarca hisle katledilmelerine ilişkin 17'si tutuklu 34 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşması Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde başladı.

Güvenlik gerekçesiyle Ankara'ya nakledilen davanın 4'üncü duruşmasına Türkiye'nin birçok ilinden yoğun katılımın olduğu gözlendi.

Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün aileleri ile olaydan yaralı olarak kurtulan Yusuf Er de duruşmaya katıldı.

Duruşmaya ayrıca HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, HÜDA PAR GİK üyesi Şehzade Demir ile bazı illerin HÜDA PAR Temsilcileri, Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, AK Parti Milletvekilleri Hilmi bilgin, Ali İhsan Yavuz, Mahmut Atilla Kaya, Yusuf Başer ve Diyarbakır eski milletvekilleri Abdurrahman Kurt ile Mine Lök Beyaz da katılmış durumda.

yasin-boru,-huseyin-dakak,-riyad-gunes-ve-hasan-gokgoz.jpg

yasin-boru,-huseyin-dakak,-riyad-gunes-ve-hasan-gokgoz-001.jpg

yasin-boru,-huseyin-dakak,-riyad-gunes-ve-hasan-gokgoz-002.jpg

yasin-boru,-huseyin-dakak,-riyad-gunes-ve-hasan-gokgoz-003.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR milletvekilleri Serkan Ramanlı ve Faruk Dinç, Sağlık Bakanı Prof. ..
Batman’da düzenlenen “Türkiye Sohbetleri” toplantısında, Cumhurbaşkanlığı d..
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gün..
Toplu iş sözleşmesi sürecinde anlaşma sağlanamaması üzerine Batman’daki TÜP..
Tımoklular Derneği’ni ziyaret eden HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Rama..
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Meclis’te yaptığı açıklama, Sarıyer Fut..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=