Lütfen bekleyin..



Yasin Börü davasında gizli tanık dinleniyor!

07 Mart 2016, 13:26 - Okunma: 101343

6-7 Ekim 2014 tarihinde Kobani bahaneli olaylarda PKK tarafından katledilen Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün katil zanlılarının yargılandığı davanın 4'üncü duruşmasına Tunç kod adlı gizli tanıkın dinlenmesiyle devam ediyor.

Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014'te PKK'liler tarafından Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün canavarca hisle katledilmelerine ilişkin 17'si tutuklu 34 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşması Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde “Tunç” kod adlı gizli tankın dinlenmesiyle devam ediyor.

Tunç kod adlı gizli tanık ifadesinde 7 sanığı teşhis ederek söz konusu kişileri olay yerinde gördüğünü belirtti.

Gizli tanık Tunç, teşhis ettiği kişilerden kimilerinin binanın 3. katından  Yasin Börü ve diğer arkadaşlarını aşağıya attığını, kimilerinin ise aşağıya attıktan sonra bina girişinde onlara balta, satır ve sopalarla saldırıp katlettiklerini söyledi.

Duruşma, gizli tanığın yaptığı teşhislerden sonra sanık ve müşteki avukatlarının gizli tanığa yönelik sorularıyla devam ediyor.

Öte yandan güvenlik gerekçesiyle Ankara'ya nakledilen davanın 4'üncü duruşmasına Türkiye'nin birçok ilinden yoğun katılımın olduğu gözlendi. Duruşma salonunun 120 kişilik olması nedeniyle diğer illerden gelenler 5'er kişilik gruplar halinde salona alındı. İçeriye giremeyenler ise dışarıda duruşmayı takip ediyor.

Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün aileleri ile olaydan yaralı olarak kurtulan Yusuf Er de duruşmaya katıldı.

Duruşmayı ayrıca HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, HÜDA PAR GİK üyesi Şehzade Demir ile bazı illerin HÜDA PAR Temsilcileri, Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Gündoğdu, Mehmet Metiner Hilmi bilgin, Ali İhsan Yavuz, Mahmut Atilla Kaya, Yusuf Başer, Metin Külünk ve Diyarbakır eski milletvekilleri Abdurrahman Kurt ile Mine Lök Beyaz da takip ediyor.

Kaynak: Haber Kaynağı

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..
Batman'da adını sık sık ölümlü ve yaralanmalı kazalarla duyuran bölgede..
Batman Eğitimciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Sütçü, 7 aydır Fi..
Batman'da yolun karşısına geçmeye çalışan bir bebek ile 3 kadına otomob..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=