Lütfen bekleyin..



Başörtüsünden dolayı okulunu tamamlayamadı ama kitap yazdı

07 Mart 2016, 19:36 - Okunma: 2092

28 Şubat sürecinde başörtü yasağından dolayı okulunu tamamlayamayan ancak okuma azmi hiç bitmeyen Nadire Batu, bir kitap yazdı.

28 Şubat sürecinde başörtü yasağı nedeniyle okulunu tamamlayamayan Batmanlı Nadire Batu, bunu bir bahane olarak görmedi ve okuma azmi sayesinde bir kitap yazdı.

Başörtüsünden dolayı sadece ilkokulu okuyup açıktan ortaokulu bitiren ve okuduğu kitaplarla kendini geliştiren sekiz kardeşli bir ailenin ferdi olan Nadire Batu, “Mutluluğu Formülü” adlı bir kitap hazırladı. Hazırladığı kitabı imkânsızlıktan dolayı yıllarca baskıya veremeyen Batu, tekstilde çalışarak, biriktirdiği parayla sonunda kitabını çıkardı.

Yaşanan tüm zorluklara rağmen yılmadan azimli bir şekilde kitabını çıkaran Batu, kitabını yazdığı süreci İlke Haber Ajansı’na anlattı.

28 Şubat zulmüyle getirilen başörtü yasağının olduğu dönemde ilkokulu bitirdikten sonra çok istediği okuluna devam edemediğini söyleyen Batu, daha sonra açıktan imam hatip ortaokulu okuyarak mezun olduğunu ifade etti.

Yazı yazarak önemli bilgileri not etmenin ilgi alanı olduğunu söyleyen Batu, bu kitabı yazmasındaki amacının Allah’ı, Peygamberi ve İslam dinini insanlara sevdirmeye vesile olarak, ahirete azık toplamak olduğunu belirtti.

Batu, “Mutluluğu Formülü adlı kitabım, birçok delil ile mutluluk reçetesini sunmaktadır. Kısacası mutluluğun reçetesinin İslam’ı yaşamaya bağlamaktadır. Temennimiz odur ki, Allah (cc) burada İslam ışığında değindiğimiz işaretleri, başta şahsım olmak üzere toplumun, belki de bütün toplumların gaflet perdesini yırtıp hepimizin uyanmasına vesile kılsın.” dedi.

İlk başlarda kitap çıkarmayı düşünmediğini dile getiren Batu, “Yazılar yazıyordum. Ancak yazdığım konuların fotokopisini çekip, dışarı çıkarken tanıştığım insanlara faydam olsun, bu konulardan istifade ederler anlamında dağıtmayı düşünüyordum. Zaman zaman hastanede, otobüs duraklarında, otobüste genç olanlar olmak üzere, farklı insanlarla tanışabiliyordum. Onlarla sıcak bir muhabbet içerisinde olabiliyorduk. Malum gençliğin ne durumda olduğunu hepimiz biliyoruz. Onların durumunu gördükçe daha fazla yazmaya başladım.” ifadelerini kullandı.  

Yazdığı kitabı baskıya vermek için tekstilde çalıştığını söyleyen Batu, azim ve gayret sonucunda kitabını bastığını kaydetti.

Batu kitabının içeriğine ilişkin şunları söyledi: “Bu kitapta özellikle toplumun acı ve sıkıntılarına değinmek istedim. Çünkü her duyarlı mümin toplumun bu sıkıntı ve sorunlarına göz yummamalıdır. Bir de toplumdan insanlara çok dert ve sıkıntılar yansıdığı için çok konuya değinmişimdir. İnsanların daha iyi anlamaları için bunları anlatırken çok farklı örneklemelerle anlatmak istedim. Daha çok da insanların bu sıkıntılarını mutluluğa çevirmek için teselli edilecek tek ana kaynak Allah (c.c) ve ahiret inancı olduğunu teselliyi başka bir şeylerde aramanın nafile olacağını detaylarla anlattım.” (M. Sait Çelik- İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Milletvekili Serkan Ramanlı, siyonist işgal rejimi tarafından Kudü..
Cuma Hutbelerinde “Dua: Rabbimize Sığınmanın Sözlü İfadesi” konusu işlendi...
Batman'da ortaokul ve lise hafız öğrencileri 'Genç Nida Hafızlık Ya..
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=