Lütfen bekleyin..



Başkan Şahin: Camilere Bütçe Ayrılmalı

06 Ekim 2025, 19:00 - Okunma: 78

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş'u ziyaret eden HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, devletin her kuruma bütçe ayırdığı gibi camilerin yapımı ve zaruri giderleri için bütçe ayırması gerektiğini kaydetti.

“Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, İl Kadın Kolları Başkanı Şenay Coşkun ve teşkilat üyeleriyle birlikte Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş'u makamında ziyaret etti.

Başkan Şahin ve heyetini İl Müftüsü Ahmet Durmuş ve müftü yardımcısı İlhan Günay ağırladı.

Ziyaret sırasında söz alan Başkan Şahin, Müftü Şahin ve tüm din görevlilerinin “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”nı tebrik etti.

Devletin her kurumuna bütçe ayırdığını ancak camilerin yapımı ve zaruri giderleri için bütçe ayırmadığına dikkat çeken Şahin, “Devletimiz her kurumuna her yıl bütçe ayırıyor ancak Diyanet gibi Müslüman halkımızın bir şekilde mutlaka hemhal olduğu camilerin yapımı ve zaruri giderleri için neden bütçe ayırılmıyor? Bu ciddi bir sorun ve halledilmesi gereken büyük bir eksikliktir. Oysa Ülkemize hiçbir faydası olmayan bir sürü iş ve etkinliğe bütçe ayrılıyor ödenek çıkarılıyor. Fakat camilerin yapımına gelince bütçe ayrılmıyor.” şeklinde konuştu

Camilerin zaruri olan soğutma ve ısıtma giderleri sorununa değinen Şahin şöyle dedi: “Camilerin zaruri olan soğutma ve ısıtma giderleri dahi devlet tarafından karşılanmıyor. Bunu karşılamak için Müftülerimiz, imamlarımız neredeyse her cuma günü cemaate dilenecek duruma düşürülerek cemaatten, halktan yardım talep ediyor. Doğrusu bu hal bize zûl geliyor. Bu bizim haz etmediğimiz ve hazmetmek istemediğimiz, kabullenmediğimiz bir durumdur. Devlet nasıl diğer her kurumu için bütçe ayırıyorsa camilerin yapımına ve camilerin giderlerine de yılda belli bir bütçe ayırmalıdır. Müftülerimizi, din görevlilerimizi, imamlarımızı halka dilenmekten kurtarsın diyoruz.”

Başkan Şahin, “ilgi ve misafirperverlikleri için Sayın Müftümüze teşekkür ediyor, çalışmalarının bereketli olmasını diliyoruz.” dedi.

Müftü Durmuş da Başkan Şahin ve heyetine “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle yapılan ziyaret için memnuniyetini belirterek teşekkür etti.

 

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman’da iki tır'ın karıştığı kazada, arızalanan tır'ın şoförü ola..
Batman'da 3 otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, araçlard..
Batman'da gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretimi, satışı ve ..
SUMUD Filosu ile Gazze ablukasını kırmak için yola çıkan Dr. Abdülaziz Yalç..
Batman İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Adana'dan kente uyuşturucu get..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, madde bağım..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=