Lütfen bekleyin..



Doğal afetlerde hayatını kaybedenler için mevlit okundu

07 Mart 2016, 23:20 - Okunma: 2490

Doğal afetlerde hayatlarını kaybedenler için Batman’da Kürtçe, Türkçe ve Arapça olmak üzere üç dilde mevlit verildi.

Doğal afetlerde hayatlarını kaybedenler için Batman Ulu Camiinde Batman İl AFAD Müdürlüğü ve İl Müftülüğü tarafından Kürtçe, Türkçe ve Arapça olmak üzere üç dilde mevlit verildi.

Mevlit programına, Batman Müftüsü Turgut Erhan, Batman AFAD İl Müdürü Feyzi Bakır, İl Müftü Yardımcısı Ahmet Duran, AFAD çalışanları, İl Müftülüğü mevlithanları ve cami cemaati katıldı.

Mevlitten önce bir konuşma yapan Batman Müftüsü Turgut Erhan, “Ölüm sebebimizin ne olacağını bilemeyiz. Kimimizin ölümü hastalıktan, kimimizin ani olur, kimimizin kaza ile olur ve kimimizin de doğal afetlerde olur. Bunların hepsi ölüm sebeplerindendir. Tabi ki ölüm hepimizi üzer, acı verir. Allah bizim takdirimizi böyle belirlemiş ise bize, ona iman etmek düşer.” dedi.

İman etmekle beraber tedbir de alınması gerektiğine vurgu yapan Müftü Erhan, “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav), ‘Suda boğulanlar, ateşte yananlar, enkaz altında kalanlar, veba gibi bulaşıcı bir hastalıktan ölenler, sıtma gibi ateşli hastalıktan ölenler, ilim yolunda ölenler, ciğer hastalıklarından ölenler, baş ağrısından ölenler, karın ağrısından ölenler, ailesinin nafakasını helâlinden kazanmak için çalışırken iş kazasından ölenler, akrep, yılan sokması gibi sebeplerle vefat edenlerin Allah’ın izniyle şehitlerin alacağı sevapları alacağını’ ifade buyurmuştur. Bu vakaların olması neticesiyle başımıza gelen bu acıları kabul eder ve iman ederiz, ancak afetlere karşı tedbirimizi almakla da mükellefiz. Bu yüzden afetlere karşı alınması gereken tedbirleri alma konusunda dikkat ve ehemmiyet göstermeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Erhan, konuşmasının sonunda afetlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabırlar diledi.

Daha sonra programda Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Kürtçe, Türkçe ve Arapça mevlit okundu. AFAD tarafından dağıtılan ikramların ardından mevlid programı, Batman Müftüsü Turgut Erhan ve İl Müftü Yardımcısı Ahmet Duran’ın yaptıkları dualar ile sona erdi. (M.Sait Çelik – İLKHA)

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Milletvekili Serkan Ramanlı, siyonist işgal rejimi tarafından Kudü..
Cuma Hutbelerinde “Dua: Rabbimize Sığınmanın Sözlü İfadesi” konusu işlendi...
Batman'da ortaokul ve lise hafız öğrencileri 'Genç Nida Hafızlık Ya..
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=