Lütfen bekleyin..



"Kepenk zulmüne karşı çıkmalıyız"

09 Mart 2016, 16:41 - Okunma: 2403

Basınla bir araya gelen MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, STK’ların bölgede çıkan olaylardan sorumlu olanlara ve kepenk kapatma zulmüne sebebiyet verenlere seslerini yükseltmeleri gerektiğini ifade etti.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şubesi, 6 ayda bir gerçekleştirdiği basınla kaynaşma toplantısında kentteki yerel ve ulusal medya mensuplarıyla bir araya geldi.

Özel bir otelde yapılan toplantıda MÜSİAD Başkanı Suad Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri 6 aylık faaliyetleri ve projeleri hakkında açıklamalarda bulundular.

13-16 Mart tarihinde Dubai’ye yapılacak iş gezisi hakkında da açıklamalarda bulunan Özdemir, "44 işadamının katılımıyla Dubai’ye iş gezisi düzenleyeceğiz. KOSGEB destekli olan bu gezide, ikili iş görüşmeleri, protokol ziyaretleri ve fuar katılımları olacaktır. Bu gezinin Batmanlı işadamlarının önünü açacağını umut ediyorum." dedi.

Önümüzdeki 15-16 Nisan tarihlerinde MÜSİAD 93'ncü Genel İdare Kurulu Toplantısının Batman’ın ev sahipliğinde yapılacağını belirten Özdemir, “İlimizde gerçekleşecek olan 93'ncü Genel İdare Kurulu Toplantısının Batman’a çok şey kazandıracağını, Batman’daki ticari hayatı canlandıracağını düşünüyoruz. Bu toplantı bakan ve tüm kurmaylarının katılıyla gerçekleştirilecek. Yine Türkiye genelinde birçok sanayici ve işadamının katılımı olacak. 400’den fazla işadamının toplantıya katılımını bekliyoruz.” diye konuştu.

Özdemir, Batman’da kurmayı düşündükleri yumurta çiftliğiyle ilgili projelerinde sona gelindiğini vurgulayarak, şöyle dedi: “2 yıldır bu projemizin gerçekleşmesi için çaba sarf etmekteyiz. Ne yazık ki bürokratik engeller yüzünden bu kadar gecikme oldu. Şu an çiftliğimizin kurulma sürecinde son aşamaya gelmiş bulunmaktayız.”

"Olaylar esnasında ilimiz iyi bir sınav verdi" 

Sorulan soru üzerine yaşanan olayların bölgeyi bir yangın yerine çevirdiğini belirten Özdemir, “Bu olaylar esnasında ilimiz iyi bir sınav verdi, yaşananlardan uzak durmaya çalıştı. Ancak çevremizdeki yerleşim birimlerinde yaşanan yıkım ve çatışmalar ilimizi de olumsuz yönde etkiledi. İşsizlik konusunda zaten çok kötü durumda olan ilimiz, çevre il ve ilçelerden gelen 30-40 bin civarındaki göçmenle işsizlik oranı daha da arttı. Suriye’den de ilimize gelen 10 binlerce kardeşimizin varlığını da hatırlamak gerekmektedir. Bu yangın sönmeden ilimizdeki ve bölgemizdeki kötü durumun iyileşmesini beklememeliyiz.” ifadelerini kullandı.

"Sesimizi yükseltmemiz gerekir"

Bölgede yaşanan olaylara karşı duyarsız kalınmaması gerektiğini ifade eden Özdemir, "Bölgemizdeki kötü gidişattan sorumlu olanlara karşı STK’lar, işadamları ve kanaat önderleri olarak sesimizi yükseltmemiz gerekmektedir. Aile korkusu, can ve mal korkusu yüzünden suçlulara sesimizi yükseltmezsek, bölge insanı olarak kaderimize sahip çıkmazsak dışarıdaki insanlar burada olup bitenleri umursamaz. Önce bizim sesimizi yükseltmemiz gerekir. Yaşanan zulümlere, özellikle de kepenk kapatma zulmüne karşı sesimiz daha çok çıkmalı, esnafımıza sahip çıkmalıyız." dedi.

kepenk-zulmune-karsi-cikmaliyiz-.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Batman'da yasa dışı silah ticareti yapan..
akademisyen Sibğatullah Baran, siyonist işgal rejiminin Gazze'de yaptığ..
Batman Havalimanında nisan ayında iç hat yolcu trafiğinde 57 bin 240 kişini..
Engelli bireylerin pek çok sorununun olduğunu ancak seslerinin bir türlü du..
Batman'da uyuşturucu satıcılarına yönelik yapılan operasyonlarda ev, ar..
Batman'da çeşitli suçlardan aranan 3 şahıs yakalanarak cezaevine teslim..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=