Lütfen bekleyin..



Sağlık-Sen'den alçak karikatüre tepki

10 Mart 2016, 20:27 - Okunma: 2228

Özgür Gündem Gazetesi'nde yayımlanmış olan Peygamber Efendimize hakaret içeren karikatüre Sağlık-Sen Batman Şubesi'nden tepki geldi.

Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatüre tepki gösteren Sağlık-Sen Batman Şubesi yazılı bir açıklama yaparak Özgür Gündem Gazetesi’ne tepki gösterdi.  

PKK çizgisinde yayın yapan Özgür Gündem Gazetesi'nin yayınladığı karikatürle ilgili tepki gösteren Sağlık-Sen Batman Şubesi Başkanı Zahir Seven, yapılan bu hareketi asla kabul etmediklerini ve şiddetle kınadıklarını söyledi.

Kadınlar gününde böylesi bir karikatür çizmenin günün anlam ve önemine gölge düşürdüğünü belirten Seven, "Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir gazetede yayınlanan bir karikatür günün anlam ve önemine gölge düşürmüştür. Her insanın en değerli varlığı aynı zamanda bir kadın olarak annelerimizi överek değerini vurgulayan Peygamber Efendimizi (sav) anlayamayan bir zihniyet efendimizin hadis-i şerifleriyle dalga geçmeye kalkışmıştır." ifadelerini kullandı.

Bu hakareti asla kabul etmediklerini ve şiddetle kınadıklarını vurgulayan Seven, "Charle Hebdo mantığının yerli versiyonunun da Müslüman halkımıza ne kadar Fransız kaldığının bu toplumun dini değerlerinden ne kadar uzak olduğunun acı bir yansıması olan bu tür hezeyanlar ne tarafımızca ne de Müslüman halkımız tarafından asla kabul edilemez. Kadına yönelik her türlü şiddetin karşısında olarak, dini değerlerimize yönelik bu tür akıl almaz küstahlıkları şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu minvalde herkesi toplumun dini ve kültürel değerlerini tanımaya ve buna saygı duymaya davet ediyoruz." diye konuştu.

saglik-senden-karikature-tepki.jpg

 

 

Kaynak: Haber Kaynağı

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Valiliği, kentte basın açıklaması, oturma eylemi, stant açma, göster..
Batman'da yapılan çalışmalarda üç günde 11 ruhsatsız tabanca ele geçiri..
Batman'da uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonlar sürerken polisin..
Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir yayımladığı Batman&..
Batman'da bir araçta yapılan aramada yangın tüpünün içine gizlenmiş bir..
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) kararıyla bugünden itibaren katk..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=