Lütfen bekleyin..



Batman'da 12 yaşındaki Esma, ilk bursunu Gazze'ye gönderdi

07 Kasım 2025, 09:53 - Okunma: 638

Batman'da 6'ncı sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Esma İnağ, aldığı ilk bursunu Gazze'deki mazlum Müslüman kardeşlerine ulaştırılmak üzere Batman Umut Kervanı'na teslim etti.

Küçük yaşına rağmen büyük bir duyarlılık örneği sergileyen Esma, hem yaşıtlarına hem de yetişkinlere infakın, kardeşliğin ve Allah rızası için paylaşmanın en güzel örneklerinden birini gösterdi.

Umut Kervanı Batman Derneği Sekreteri Adnan Önder, Esma'nın bu davranışının kendilerini derinden etkilediğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Esma kardeşimizin bu yürekten ve samimi davranışı bizleri derinden duygulandırdı. Rabbimiz buyuruyor ki: 'Sevdiğiniz şeylerden Allah yolunda harcamadıkça iyiliğe (birr’e) eremezsiniz.' (Âl-i İmrân, 92). Esma yavrumuz da bu ayetin ruhunu yaşayarak örnek bir davranışta bulundu. Allah bu güzel niyetini kabul eylesin, bereketlendirsin."

Açıklamada ayrıca, Müslümanlar arasında kardeşlik ve dayanışma bilincinin güçlenmesi temennisinde bulunularak, "Rabbimiz, Esma gibi gönlü iman dolu, ümmetin derdiyle dertlenen nesillerin sayısını artırsın." denildi.

Bu anlamlı davranışıyla küçük bir yürekten büyük bir örnek sergileyen Esma İnağ, Batman’da takdir topladı.

 

Kaynak: İLKHA

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
MÜSİAD Batman Şubesi, kentteki 15 okulda toplam 850 ihtiyaç sahibi öğrenciy..
Cuma Hutbelerinde “İnsan, Huzuru İbadetle Elde Eder” konusu işlendi.
HÜDA PAR'lı Kayapınar Belde Belediye Başkanı Samir Özhan, beldedeki eng..
“3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımlayan HÜDA PAR ..
Batman Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü Eğitim ve Danışmanlık Birimi, evde b..
3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Batman Valisi..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=