Lütfen bekleyin..



Fazla şeker tüketimi birçok hastalığın tetikçisi

09 Haziran 2015, 11:34 - Okunma: 2763

Kanser hastalığında şekerin etkilerine dikkat çeken uzmanlar, fazla şeker tüketiminin kanser ve daha birçok hastalığın tetikçisi olduğuna işaret etti.

Batman Bölge Devlet Hastanesi doktorlarından Onkoloji Uzmanı Ayşe Demirci, Kanser hastalığında şekerin kanser hücrelerine etkileriyle ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Demirci, şekerin vücutta tüm hücreleri beslediği gibi kanser hücrelerini de beslediğini, fakat yapılan çalışmalara göre şekerin kanser gelişimi için şart olmadığını belirterek, “Çok fazla şeker ile kalori alımı kilo artışına neden olur. Kilo artışı ve obezite ise, kanser ve diğer birçok hastalık gelişimi için artı bir risk faktörüdür. Şekerden tamamen uzak durmalıyız.” ‘Pekmez kanserden koruyucu özelliğe sahip’

Demirci, kanser hastalarının günlük tüketmesi gereken şeker oranıyla ilgili olarak da şunları söyledi: “Şekerden önerilen miktarda tüketilmesi gerekir. Amerikan Kalp Derneği tarafından önerilenlere göre, kadınlar günde en fazla 6 tatlı kaşığı (25 gr) erkekler ise, günde en fazla 9 tatlı kaşığı (37 gr) şeker tüketebilir. Pekmez, bal ve akçaağaç şurubu gibi doğal şekerler , antioksidan özelliğe sahip olduğu için kanserden koruyucu etkileri vardır. Ama bunları da günlük şekerden alınması gereken kaloriyi geçmeyecek şekilde tüketmek gerekir” dedi. (İLKHA)

Etiketler : şeker, hastalık
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Her ne kadar Türkiye'de yerli sıtma vakası görülmese de yurt dışı kayna..
Batman'da ilkokul öğrencilerine, diş sağlığı bilincinin oluşması amacıy..
İluh Devlet Hastanesine Atanan Göz Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Doruk Can S..
Özellikle aşılama takvimini tamamlayan çocukların hastalıklar sonucu oluşab..
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=