Lütfen bekleyin..



Sason'da 60 metrelik asma köprü tamamlandı

27 Kasım 2025, 13:04 - Okunma: 358

Batman'ın Sason ilçesine bağlı Yolüstü köyünün uzun yıllardır devam eden ulaşım sorununa yönelik önemli bir altyapı çalışmasını tamamladı.

Bölgenin coğrafi koşulları nedeniyle özellikle dere yataklarında yaşanan geçiş sıkıntılarını gidermek amacıyla 60 metre uzunluğunda bir asma köprü inşa edildi.

Yeni köprü, yağışlı dönemlerde risk oluşturan dere geçişlerinin güvenli şekilde aşılmasını sağlayarak bölgede ulaşımı daha düzenli hale getirdi. Köylüler, öğrencilerin okullarına ve vatandaşların temel ihtiyaç noktalarına erişiminde yaşanan aksamaların bu projeyle büyük ölçüde azaldığını belirtti.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma, bölgenin ihtiyaçlarına uygun olarak planlandı ve dayanıklı malzemeler kullanılarak tamamlandı. Köprünün, yerleşim yerleri arasındaki ulaşım süresini kısaltmasının yanı sıra acil durumlarda müdahale imkanlarını da kolaylaştırması bekleniyor.

Batman Valisi Ekrem Canalp, Yolüstü köyünde tamamlanan köprünün kırsal altyapı çalışmalarının bir parçası olduğunu ifade ederek projenin bölge ulaşımına katkı sağlayacağını söyledi.

Köy sakinleri ise özellikle yağışlı mevsimlerde yaşanan geçiş sorunlarının çözüme kavuşmasından memnun olduklarını belirtti.

Batman'da 60 metrelik asma köprü tamamlandı

 

Kaynak: İLKHA

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında..
Batman'dan iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada maddi ..
Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş, kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına v..
Batman merkezli 10 ilde düzenlenen operasyonda, 81 şüphelinin 2 milyonu aşk..
Batman'da seyir halindeyken alev alan kasalı pikap, itfaiye ekiplerinin..
Batman’ın Sason ilçesine bağlı Dereköy Mahallesi’nde yoğun yağışlar nedeniy..

RSS
© 2026 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=